Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

XR UK

ungdomsroman

"Tre ganger er Heidi Sævareid fra Lillesand nominert til Brageprisen for ungdomsbøkene sine. Vi skal ikke se bort fra at hun blir det for denne også. For hun skriver godt (...) lesverdig, det er boka så definitivt."

Fædrelandsvennen

Line er femten og ny i Bristol, en by et par timers togtur vest for London. Det er omtrent et år siden Line kom til England, fordi moren fikk jobb i BBC Nature. På fritiden er moren med i Extinction Rebellion - XR - en aktivistisk bevegelse som jobber for at det fortsatt skal gå an å leve på jorden. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Line er femten og ny i Bristol, en by et par timers togtur vest for London. Det er omtrent et år siden Line kom til England, fordi moren fikk jobb i BBC Nature. På fritiden er moren med i Extinction Rebellion - XR - en aktivistisk bevegelse som jobber for at det fortsatt skal gå an å leve på jorden.

XR driver med langt mer enn å rope slagord. I aksjonene deres kan folk finne på å legge seg ned på gaten som om de var døde, eller til og med lime seg fast med superlim - for å vise at vi alle risikerer å dø i klimakrisen. Sommeren 2019 planlegger mange i XR å bryte loven. Da skal de stenge flere gater i Bristol, bygge barrikader og lenke seg fast. Selv om Line er redd for at moren skal bli med på noe ulovlig, tør hun ikke å fortelle det til bestevenninnene sine, Polly og Lexi. Det er ikke alltid lett å være et trekløver, særlig ikke når Polly blir sjalu eller når Lexi ser ut til å foretrekke den ene fremfor den andre. Men sammen med Lexi skjer det alltid noe, og ofte noe uventet.

XR UK er en ungdomsroman om politisk aktivisme, vennskap og utenforskap.

Detaljer

Forlag
Flamme
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788282884150
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Serie
F° 470

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Tre ganger er Heidi Sævareid fra Lillesand nominert til Brageprisen for ungdomsbøkene sine. Vi skal ikke se bort fra at hun blir det for denne også. For hun skriver godt (...) lesverdig, det er boka så definitivt."

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på XR UK:

Se flere

Logg inn

Handlekurv