Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Vinterjenter

«en god og tankevekkende roman om noe det er vanskelig å skrive godt om.»

Marius Emanuelsen, Barnebokkritikk

Lia og Cassie har vært bestevenner og funnet hverandre i spiseforstyrrelsene de begge lider av. Nå er Cassie død, og den natten hun døde har Lia 33 ubesvarte anrop fra venninnen. Sorgen og skyldfølelsen får Lia til å føle seg dårligere, og sykdommen forverres. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Lia og Cassie har vært bestevenner og funnet hverandre i spiseforstyrrelsene de begge lider av. Nå er Cassie død, og den natten hun døde har Lia 33 ubesvarte anrop fra venninnen. Sorgen og skyldfølelsen får Lia til å føle seg dårligere, og sykdommen forverres. Hun beveger seg lenger og lenger bort fra livet, helt til hun en dag når et vendepunkt.

Vinterjenter er en sterk fortelling om psykisk uhelse, spiseforstyrrelser og selvskading. Da boken ble gitt ut i USA, gikk den rett inn på New York Times' bestselgerliste og ble valgt til årets beste ungdomsbok av ALA (American Library Association). Laurie Halse Anderson ble i 2023 tildelt Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA-prisen) for sitt forfatterskap. Hun har skrevet over tyve bøker og betraktes som en av de fremste amerikanske ungdomsbokforfattere.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202831943
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Wintergirls

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«en god og tankevekkende roman om noe det er vanskelig å skrive godt om.»

Marius Emanuelsen, Barnebokkritikk

"Det er en utmattende roman å lese: strålende, berusende, full av drama, kjærlighet og, som alle de beste bøkene av dette slaget, håp."

Melvin Burgess, The Observer

"Vinterjenter er ei velskrevet, og godt oversatt bok. Språket flyter lett, og forfatteren er flink til å danne språklige bilder (...) Jeg anbefaler den til alle!"

Marianne Mentzoni Hansen (15), Aftenposten, Si ;D

"Nerven er både fascinerende og skremmende - og virkelighetsnær. Et synlig bilde på en livssituasjon som rommer så mange!"

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vinterjenter:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv