Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Bare skyer beveger stjernene

Marias bror, Pilten, dør av kreft bare ni år gammel. Moren blir syk og isolerer seg helt, derfor sendes Maria til slektningene sine i sommerferien. Mens hun er hos besteforeldrene sine i Bergen, møter hun Jacob. Les mer

129,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Marias bror, Pilten, dør av kreft bare ni år gammel. Moren blir syk og isolerer seg helt, derfor sendes Maria til slektningene sine i sommerferien. Mens hun er hos besteforeldrene sine i Bergen, møter hun Jacob. For å slippe å snakke om Piltens død, lyver hun for Jacob, og forteller om Pilten som om han lever i beste velgående. Men Jacob oppdager sannheten. Med hans hjelp klarer Maria å begynne å leve igjen etter det triste som har skjedd, og hennes mot og sterke kjærlighet driver også moren ut av sorgen.

Medlemsvurdering:
Boka handler om hvordan Maria og familien takler sorgen etter at lillebror Pitten dør. Maria er 11 år og stenger seg inne i seg selv når dette skjer. Moren hennes sørger seg syk og må reise fra dem en periode. Maria savner moren sin og tenker den skumle tanken at moren kanskje hadde synes det var bedre om det var Maria som døde i steden for broren. Heldigvis treffer Maria den ukompliserte, livsglade og sjarmerende gutten Jacob som langsomt for Maria ut av skallet sitt. Vi får høre hva disse opplever sammen, det er en kjempefin bok som absolutt kan anbefales. Den er også filmatisert, og filmen er kjempegod den og!

Lese-Lisa

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242126030
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Priser
Skolebibliotekarforeningens pris 1995

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

L
Little – 02.09.2016

– Bare skyer beveger stjernene

L
Lille My – 27.03.2006

– Bare skyer beveger stjernene er en nydelig, trist og rørende bok. Den handler om Maria, og hennes opplevelser når broren dør. Hos besteforeldrene møter hun Jacob, og de blir venner. Boka passer både for små (ca 10 år) og store (15 år og oppover). De små vil finne mest glede i vennskapet mellom Maria og Jacob, og det de finner på sammen. De eldre vil like best tankene Maria gjør om brorens død. Hvordan oppfatter en jente i begynnelsen av ungdomstiden å miste en av sine kjære? Og hvordan føles det å bli "glemt" av moren? En kjempefin bok som er verdt å lese. Anbefaler å lese boka fremfor å se filmen.

L
Lese-Lisa – 20.01.2005

– Boka handler om hvordan Maria og familien takler sorgen etter at lillebror Pitten dør. Maria er 11 år og stenger seg inne i seg selv når dette skjer. Moren hennes sørger seg syk og må reise fra dem en periode. Maria savner moren sin og tenker den skumle tanken at moren kanskje hadde synes det var bedre om det var Maria som døde i steden for broren. Heldigvis treffer Maria den ukompliserte, livsglade og sjarmerende gutten Jacob som langsomt for Maria ut av skallet sitt. Vi får høre hva disse opplever sammen, det er en kjempefin bok som absolutt kan anbefales. Den er også filmatisert, og filmen er kjempegod den og!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bare skyer beveger stjernene:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv