Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Helt ærlig

om hvordan vi henger sammen

Helt ærlig får du grundige svar på viktige spørsmål. De to forfatterne Kirsten og Astrid er henholdsvis psykolog og lege, og her snakker de helt ærlig om hvordan det er å være menneske. Helt ærlig er en faglig solid bok som gir unge mennesker kunnskap og råd som kan lette veien gjennom livet.

Les mer

99,-

349,- Spar: 250,-

Sendes innen 1 virkedag

Bøker 3 for 2 Velg flere her

Den ultimate boka om livsmestring og mental helse for ungdom. Helt ærlig er en faglig solid bok som gir unge mennesker kunnskap og råd som kan lette veien gjennom livet.

Finnes det for eksempel farlige tanker? Hva gjør deg til deg, og hva er dine beste egenskaper? Kan forelskelse forandre oss? Hva gjør du når en venn sliter? Hva er forskjellen på å være redd og ha angst? Hva kan du gjøre med baksnakking og drama? Hva er seksuelle fantasier? Hvordan reagerer vi når det skjer noe veldig vondt? Hvorfor tror vi på fake news? Er det normalt å være sur uten grunn?

I Helt ærlig får du grundige svar på viktige spørsmål. Kirsten er psykolog og Astrid er lege, og her snakker de helt ærlig om hvordan det er å være menneske. Som de selv sier i forordet:

Jorda er full av mennesker som alle henger sammen på omtrent samme måte. Likevel er det lett å tenke at du er den eneste som tenker som du gjør, eller at ingen andre kan vite hvordan du har det. Det er veldig mye mer som er normalt og vanlig enn man skulle tro – det snakkes bare ikke høyt om. I denne boken vil vi vise deg hvor mye rart og interessant som følger med det å være menneske, og forklare så ærlig som mulig om hvordan ting henger sammen.

Ungdommer som har lest og gitt oss tilbakemeldinger underveis, har vært tydelige på at de ønsket seg konkrete forslag til hva man kan gjøre i ulike situasjoner, derfor har vi lagt inn råd der det passer. Ingen teknikker passer for alle mennesker. Hvis du tester ut noe vi har foreslått, og det ikke virker som du trodde, er det altså ikke fordi du gjør noe feil. Da fungerte bare ikke akkurat den teknikken for akkurat deg. 

Du trenger ikke lese boka fra perm til perm. Slå opp på det du er interessert i, det du gjerne vil vite mer om. Les om identitet, følelser og tanker, selvbilde, kropp og sex, deg og de andre, når livet blir tøft og psykiske lidelser. Boka har en form som henvender seg til både ungdom og voksne, og illustrasjoner som tydeliggjør og eksemplifiserer, gjør Helt ærlig kunnskap om livsmestring tilgjengelig for alle.

Boka er illustrert av Kristine A. Sand. Og har vunnet Riksmålsprisen for barne- og ungdomsbøker.

 

Sagt om boka:
«Dette er boken som kan hjelpe tenåringer gjennom det kaoset ungdomstiden er. Her er det noe de kan holde fast i, gode råd, ingen moralisme, og boken forklarer enkelt om komplekse tema fra selvmord til seksualitet. Interessant og nyttig for alle som er eller har tenåringer.»
Nina Fjeldheim, rektor ved Humanistskolen

«En nødvendig bok all ungdom bør få lov til å lese. Kompliserte temaer, gjort enkelt, for å gjøre livet til ungdom enklere.»
Kaveh Rashidi, lege

«Boken tar for seg mange forskjellige og viktige temaer ungdom er opptatt av og kjenner seg igjen i. Jeg lærte mye, og fikk mange gode tips til hvordan jeg kan få det bedre hvis jeg skulle få det vanskelig. Det var også fine tips til hvordan jeg kan hjelpe vennene mine. Jeg følte meg beroliget siden mye av det jeg har tenkt på virker så vanlig for mange.»
Oda Sofie Hamberg (15 år)

«Likte spesielt at boken ble skrevet på en ungdommelig, men fortsatt profesjonell måte. Også det at jeg fikk mye ny kunnskap og ble aldri lei av å lese. Jeg likte at illustrasjonene var av veldig realistiske situasjoner. Fantastisk bok for ungdommer om å lære å kjenne seg selv og tankene sine, men også om hvordan andre kan føle seg.»
Oscar Gladman Husby (17 år)

«Helt ærlig er skrevet med innlevelse i unges verden fra et voksent perspektiv, men med solid kunnskap om temaer unge er opptatt av. Den er et oversiktlig og befriende kortfattet oppslagsverk, også om tunge temaer som mobbing, selvmord og spiseforstyrrelser.»
Riksmålsprisens barne- og ungdomsjury

 

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
394
ISBN
9788202658977
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Helt ærlig
Format
23 x 16 cm
Nr
8217319
Priser
Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris 2020

Om forfatteren

De to forfatterne Kirsten og Astrid er henholdsvis psykolog og lege, og her snakker de helt ærlig om hvordan det er å være menneske. Helt ærlig er en faglig solid bok som gir unge mennesker kunnskap og råd som kan lette veien gjennom livet.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Helt ærlig:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Pengeboka
3 for 2

Pengeboka

Beate Engelschiøn
Innbundet 
99,- 399,-
 
Årene
3 for 2

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv