Gigantsalget er utvidet: inntil -70% på varer!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Faen ta skjebnen

roman

Hazel er 16 år, og kommer aldri til å bli frisk igjen. Det har hun visst siden den dagen hun fikk kreftdiagnosen. I tre år har legene behandlet henne. I tre år har hun levd med dødsdommen.

Hazel og Augustus møtes i en støttegruppe for kreftsyk ungdom. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Hazel er 16 år, og kommer aldri til å bli frisk igjen. Det har hun visst siden den dagen hun fikk kreftdiagnosen. I tre år har legene behandlet henne. I tre år har hun levd med dødsdommen.

Hazel og Augustus møtes i en støttegruppe for kreftsyk ungdom.

Begge har vært syke lenge, men nekter å være den tapre kreftpasienten som heroisk kjemper mot sykdommen med umenneskelige krefter og som aldri klager eller slutter å smile. Nei. De vet begge at de har hatt maks uflaks og at sjansen er stor for at de dør unge. Kreft er noe dritt.

Men de liker hverandre. Etter hvert mer og mer. Og langsomt og forsiktig nærmer de seg -- så forsiktig som det kan bli når én har et kunstig bein og den andre går rundt med en oksygentank på slep og en slange inn i nesa. Og kjærlighetshistorien deres skal bli en sånn som poetene skriver dikt om. E p i s k.

Dette er en roman om liv og død. Om hvor morsomt, spennende og tragisk livet er. "Kreftbøker suger", sier hovedpersonen Hazel i romanen. Det gjør ikke denne. Derimot får den deg til å tenke over de store spørsmålene i livet, til å le høyt, og til å gråte innsjøer. Det er ikke en bok om kreft og død. Det er en himmelstormende vakker og gripende historie om Hazel Grace og Gus. Om å være ung og likevel stå med den ene foten i graven. Om å tro at man aldri kommer til å bli overrasket igjen. Og om å få sitt siste ønske oppfylt.

Å bli berørt på så mange måter; le og gråte om hverandre mens man stadig forstår litt mer -- det er litteratur når den er som aller, aller best.

Medlemsvurdering:
Fram med et tykt pledd og massevis av lommetørkler! Jeg elsker denne vakre, rørende, triste og velskrevne historien om kreftsyke Hazel og Augustus. "Faen ta skjebnen" er en sånn type bok som får verden til å stoppe litt opp når du leser og tankene til å ta de mest overraskende vendinger. Og jeg advarer deg: du kommer til å måtte sitte oppe hele natta. Denne boka er full av varme, humor og spenning, og en av de fineste ungdomsbøkene jeg har lest.

Ingvild Hegge Eriksen, praktikant i Bokklubben

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205450332
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
The fault in our stars

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

I
Ingvild Hegge Eriksen, praktikant i Bokklubben – 01.02.2017

– Fram med et tykt pledd og massevis av lommetørkler! Jeg elsker denne vakre, rørende, triste og velskrevne historien om kreftsyke Hazel og Augustus. "Faen ta skjebnen" er en sånn type bok som får verden til å stoppe litt opp når du leser og tankene til å ta de mest overraskende vendinger. Og jeg advarer deg: du kommer til å måtte sitte oppe hele natta. Denne boka er full av varme, humor og spenning, og en av de fineste ungdomsbøkene jeg har lest.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Faen ta skjebnen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv