Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Anne Franks dagbok

12. juni 1942 - 1. august 1944

Vitnesbyrdet som har berørt en hel verden! Ingen skildring av en jødisk families skjebne under den annen verdenskrig har vel nådd ut til så mange mennesker som "Anne Franks dagbok". Den unge pikens beretning om de to årene hun og hennes nærmeste levde i dekning for nazistene, er blitt en klassiker. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Vitnesbyrdet som har berørt en hel verden! Ingen skildring av en jødisk families skjebne under den annen verdenskrig har vel nådd ut til så mange mennesker som "Anne Franks dagbok". Den unge pikens beretning om de to årene hun og hennes nærmeste levde i dekning for nazistene, er blitt en klassiker. Denne nye oversettelsen inkluderer partier som har vært utelatt i tidligere utgaver, og fører oss enda dypere inn i Anne Franks verden. Hennes helt særegne skrivestil gir et nyansert og nært innblikk i tanker og følelser, drømmer og lengsler - og forventninger til fremtiden.

Medlemsvurdering:
Den 13 år gamle Anne Frank skriver dagbok fra hun er 13 til hun er 15 år. I denne boken får vi høre om mye som skjedde under krigen. Anne var jøde, og måtte derfor gå i dekning sammen med familien. I boka skriver hun om krigen og hennes tanker. En av verdens bestselgene klassikere. Veldig fin bok. Jeg likte den på grunn av all informasjonen man fikk om den tiden i tillegg til at man får lese en tenårings store tanker. En bok som jeg anbefaler alle.

LA

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Bokmål
ISBN
9788242142603
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Het achterhuis : dagboekbrieven 14 juni 1942-1 augustus 1944

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

w
wenche pedersen – 04.07.2017

– Meget god bok

L
LA – 30.12.2009

– Den 13 år gamle Anne Frank skriver dagbok fra hun er 13 til hun er 15 år. I denne boken får vi høre om mye som skjedde under krigen. Anne var jøde, og måtte derfor gå i dekning sammen med familien. I boka skriver hun om krigen og hennes tanker. En av verdens bestselgene klassikere. Veldig fin bok. Jeg likte den på grunn av all informasjonen man fikk om den tiden i tillegg til at man får lese en tenårings store tanker. En bok som jeg anbefaler alle.

A
Andreas – 08.08.2009

– "Anne Franks dagbok" handler om livet til Anne Frank fra 1942 til 1944. Hun bor i et hus sammen med sin familie som består av katten Moortje, Anne (13), Margot (16) og herr og fru Frank. De er jøder, hun og Margot går i jødisk lyceum (lyceum: høyere skole). Anne fikk dagboken sin, som hun kaller Kitty, til bursdagen sin 12. juni. Familien hennes og hun må flykte til et tomt lagerhus. Der bor de sammen med fire andre mennesker. Det er familien van Daan som består av Peter (16) og herr og fru van Daan, og i tillegg bor dr. Dussel der. Dette tomme lagerbygningen er ikke sort og de må være helt stille når det er andre mennesker der, enn dem som vet at de er der. Boka minner oss alle på de forferdelige hendelsene og det er grunnen til at jeg mener den er så bra!

H
Havela – 09.06.2009

– Anne Frank var som de fleste andre tenåringer, opptatt med skole og gutter, da krigen brøt ut og de måtte gå under jorden. Det var klokt av Anne å få utløp for alt gjennom å skrive dagbok. Det måtte ha vært kjempetøft å leve slik under jorden uten å være ute i frisk luft i to år! Det var da heller ikke alle som taklet det like bra. Anne beskrev livet i bakbygningen dag for dag. Hun forteller om de andre syv hun levde sammen med, hvilken mat de spiste, hvilke rutiner de hadde for å holde ut og for å unngå å bli oppdaget, og om angsten de hele tiden hadde. Hun betrodde Kitty, som dagboken heter, sine innerste kjærlighetsdrømmer og tanker om fremtiden. Hun var en reflektert tenåringspike og det er lett å bli glad i henne. Hun satte ansikt på de mange jødene som opplevde forfølgelse under krigen. Boken er en klassiker, og bør leses av alle som lærer om andre verdenskrig.

I
IM – 23.04.2009

– Anne Frank var ei jødisk jente fra Nederland som levde i skjul i to år mens nazistene herjet rundt om kring i Europa under 2. verdenskrig. Dagboka strekker seg fra 14. juni 1942 til 1. august 1944. I denne dagboka skildrer hun hvordan det var å være en jødisk tenåring under krigen. Hun forteller om sine følelser, tanker og frustrasjoner, men også om sine lengsler og planer. Det er utrolig spennende å lese om hvordan hun og familien levde i dekning og om hvordan hun opplevde krigen. Allerede før du leser boken hater du nazistene, men etter at du er ferdig, hater du dem enda mer. Et lite minus med boka er at den kan bli litt langdryg til tider, men ellers er den flott!

L
Lille søss – 13.03.2009

– Boken "Anne Franks Dagbok" handler om den unge jenta "Anne Frank", en jødisk tenåring som lever under den andre verdenskrig. Hun har gått i dekning sammen med familien sin og noen venner, hvor de lever i frykt på et loft rett over tyskerne! På bursdagen sin får hun en dagbok. Hun velger å kalle dagboken sin for "Kitty", og begynner å skrive ned alt hun føler og tenker i denne dagboken. Dette er en sann historie som har berørt manges hjerter! Denne boken er også fillmatisert! Dette er en bok som alle MÅ lese uten tvil! Anbefales for alle som elsker en virkelig god bok!

G
Gro Jeanette Nilsen – 31.01.2009

– Denne personlige historien til Anne Frank bidrar til å gjøre det lettere for mennesker i ettertiden å forstå det som skjedde under 2. verdenskrig. Til sin dagbok fortalte Anne om familien som var jøder, og måtte flytte fra Tyskland til Holland. Men mest handler den om tiden "under jorden". Lite ante Anne om at dagboken skulle bli verdensberømt og oversatt til over 50 forskjellige språk! Familien ble nektet adgang til både skoler, busser, og enkelte butikker, og faren fikk ikke vise seg i butikken der han jobbet. Men vi får vi også et veldig nært bilde av den unge jenta, Anne. En natt måtte familien flykte. De gjemte seg i farens forretning, i en bakbygning. De "underjordiske" måtte være stille hele dagen, men prøvde hardt å leve et normalt liv. Anne trodde på det gode i mennesket, og at de en gang ville bli fri. Hun tenkte mye på fremtiden, og følte at hun hadde mye å gi andre, og håpet at hun en dag skulle bli journalist eller forfatter. Anne ble en kjent forfatter, men på en helt annen måte enn hun hadde tenkt. Den sterke historien om Anne Frank er ennå aktuell og anbefales varmt.

O
Oda, 12 år – 26.10.2008

– Det er 13 år gamle Anne Frank som skriver dagbok i tidsperioden 14. juni 1942 til 1. august 1944. Det er krig, og Anne er jøde. Derfor må hun og familien gå i dekning. Hvis nazistene finner dem blir de sendt til konsentrasjonsleirer. Boken forteller om hennes opplevelser, om krigen, og om følelsene hennes. "Anne Franks dagbok" er en klassiker. Alle elsker den. Den er en trist, og spennende historie hun forteller. Det som skjedde under 2. verdenskrig er forferdelig, men vi liker å lese om det. Sånn er det bare. Derfor vil folk like denne boka. Denne boka passer for barn fra ti år og oppover.

K
Karolinex – 23.08.2008

– Etter at den tretten år gamle jøden Anne Frank fikk denne dagboken av sin far, begynte hun å skrive om sine opplevelser under 2. verdenskrig. Her forteller hun om hvordan ting var under krigen, familiens flukt fra sitt hjem til et loft og hvordan de kunne overleve i skjul fra nazistene og ikke minst om følelsene sine. Denne dagboken strekker seg fra den 14. juni 1942 til 1. August 1944. Denne boken ble senere oversatt fra nederlandsk til mange forskjellige språk, og er kanskje verdens mest leste dagbok. Anne Franks dagbok er en svært rørende bok som er en sann historie. Denne boken anbefaler jeg til alle!

g
gutten – 21.08.2008

– Anne Frank vart som dei fleste veit offer for ein meiningslaus tidleg død i konsentrasjonsleir i Nazi-Tyskland. Eg las denne boka første gong i 12-årsalderen, sidan har eg lese den et par gonger til. Det er ei bok som gjev noko nytt etter kvart som ein blir meir vaksen og skjønnar meir av det store bildet Anne var ein del ut av. Boka er sjølvsagt ikkje like sterk som konsentrasjonsleirskildringar som til dømes "Galgenfrist for kvinneorkesteret". Men den gir eit stikk i hjartet likavel. Ho skulle ikkje få leva til å sjå drømmane og håpa sine oppfylt. Veldig rørande og trist historie fra verkelegheita.

F
Finnie – 17.02.2005

– Anneliese Marie Frank, kjent som Anne Frank, ble født i Frankfurt i Tyskland tolvte juni 1929.Anne Frank var jøde under andre verdenskrig. Hun begynte å skrive dagbok da hun fikk høre at alle dagbøker som ble skrevet under denne perioden ble samlet inn og trykket. Dagboken ble skrevet på nederlandsk, mellom 1942 og 1944 hvor hun var 13 til 15 år. I dagboken får vi vite alt om Annes liv og tanker, hun har et dårlig forhold til moren og føler seg som en splittet person.Anne skrev interessant om hvordan det var å leve i dekning i to år, de sultet nesten i hjel og alle kranglet. De måtte være musestille hele tiden for å ikke bli oppdaget av nazistene.Familien til Anne bestod av faren; Otto Frank, Moren; Edith Frank, søsteren; Margot Frank og Anne Frank. I tillegg bodde også familien van Daan der. Anne ble hele tiden klaget på og hun følte at alle så på henne som et dumt barn. De bodde først i Frankfurt i Tyskland og de flyttet til Nederland da andre verdenskrig begynte. Da de ble oppdaget ble alle spredt, den eneste som overlevde var faren til Anne. Dagboken hennes er blitt verdenskjent, noe hun selv dessverre ikke fikk vite. Det som er trist var at Anne hadde store forhåpninger til fremtiden og når krigen sluttet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Anne Franks dagbok:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv