Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Nærmere høst

Marianne Kaurin har skrevet en sterk, inderlig og poetisk ungdomsroman med handling fra 2. verdenskrig. Boken er nominert til Uprisen - årets ungdomsbok 2013 og også i klassen "Debutantprisen" i Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2012. Les mer

99,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Marianne Kaurin har skrevet en sterk, inderlig og poetisk ungdomsroman med handling fra 2. verdenskrig. Boken er nominert til Uprisen - årets ungdomsbok 2013 og også i klassen "Debutantprisen" i Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2012.

I en bygård på Grünerløkka sitter Sonja og venter på søsteren Ilse. Hun skulle ha vært hjemme for lenge siden. Ute faller årets første snø. Plutselig banker det på døren. Utenfor står tre politimenn. Året er 1942.
"Nærmere høst" er en roman om å håpe og om å miste - om små tilfeldigheter og store drømmer. "Det er en god debut - velskrevet, følsom, veldreid. (...) Det er tøft og brutalt, men formidlet i et språk og med en innlevelse som gjør «Nærmere høst» til en god leseopplevelse."
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Vart om kjærlighet, tilfeldigheter og krig. (...) den er en bok som har noe gjenkjennelig over seg. Ilse Stern blir en slags Anne Frank. Boken er skrevet med innlevelse, uten at den bikker over noe sted. Det er en balansert bok som handler om viktigheten av å være medmenneske."
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

"... debutanten Marianne Kaurin gjør en rosverdig entre i den skjønnlitterære samtidslitteraturen med ungdomsromanen 'Nærmere høst'. (...) Historien som Marianne Kaurin forteller, beveger. Den er vond, smertefull, uten de sterke formuleringer, men likevel intens nok til å bli et stykke høyst leseverdig litteratur, ikke minst for ungdom, som muligens ikke kjenner denne delen av okkupasjonshistorien så godt som foreldre- og besteforeldregenerasjonen."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Medlemsvurdering:
Liten, skjult perle blant alle ungdomsbøkene! Marianne Kaurin skriver nært og medrivende om søskenkjærlighet, krig og årstider. En solid historie som dessuten bærer med seg et vakkert språk.

Ingvild Hegge Eriksen, praktikant i Bokklubben

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203255359
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Priser
UPrisen 2013

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

I
Ingvild Hegge Eriksen, praktikant i Bokklubben – 01.02.2017

– Liten, skjult perle blant alle ungdomsbøkene! Marianne Kaurin skriver nært og medrivende om søskenkjærlighet, krig og årstider. En solid historie som dessuten bærer med seg et vakkert språk.

A
Annonm – 16.09.2016

– Du klarer ikke å legge fra deg boken. Så spennende er den.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nærmere høst:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv