Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Vindmakeren

Om å finne tilbake til seg selv etter vonde opplevelser og en hyllest til fantasien og kreativitetens helende kraft. Vindmakeren er tredje bok i årstidskvartetten, og kan leses av både voksne og barn.

Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Sendes innen 1 virkedag

Det har vært krig i hjemlandet til Tobias. Familien hans bor i en by som er bombet, og foreldrene har lite penger til mat. Sammen med andre unger, blir Tobias sendt med toget på sommerferie til Værland langt unna byen. De skal bo hos familier som kan gi dem mat og et godt hjem noen måneder mens de voksne i byen skal bygge opp samfunnet igjen. Foreldrene til Tobias håper at gutten skal komme hjem med gode, runde bollekinn. Tobias på sin side, er usikker på om han vil være borte fra foreldrene sine så lenge som flere måneder.

Den grinete fiskeren

På toget treffer han gutten Oskar og hans rampete søster Ella. Vel framme blir de møtt av en lang og hengslete mann, Peter, som tar dem med videre i en gammel rustholk av en båt som har navnet Turid. Turid må godsnakkes med for at hun skal starte opp motoren, og redningsvestene de må ta på, er ikke akkurat av nyeste sort. Tobias blir stadig mer betenkt, og særlig når han får utdelt sin «familie». Det er nemlig den gretne fiskeren Lothe som har en liten steinhytte ytterst på et skjær. Og hun er slett ikke så villig til å ha 11-årige Tobias boende.

Sagnet Vindmakeren

En dag finner Tobias underlige tegninger i et «hemmelig» rom i huset. Hvem var barnet som en gang bodde her og hva skjedde med det? Og hva har skjedd i det brannskadde fyrtårnet? Tobias begynner å nøste opp i gamle mysterier.

Vindmakeren er tredje bok i årstidskvartetten. Den handler om et sagn som øyboerne alltid har fortalt hverandre. For Tobias blir skikkelsene som gjemmer seg i tåka, virkelige. Og for både å redde seg selv og menneskene rundt seg, må Tobias finne ut hva som har skjedd på øya.

Vi anbefaler

— Nydelig historie for både barn og voksne, som pirrer egen fantasi.

Bente Einan Eriksen

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
189
ISBN
9788248932697
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm
Nr
8218072
Serie
Årstidskvartetten 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vindmakeren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv