Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Voksesmerter

Nominert til UPRISEN 2024!

Det er 1991, og nyhetsbildet er preget av at Jugoslavia oppløses. Louise er 15 år og bor utenfor Trondheim med Besta og Beste som er serbisk.

Uprisvinneren fra 2023 har skrevet en roman om vennskap, forelskelse og et familieliv som påvirkes av at krig virvler opp gamle, vonde minner.

Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Louises bestefar, som er serber, har opplevd mye i livet sitt, og krigen i Jugoslavia åpner opp gamle sår og minner. Det går hardt inn på Louise når hun hører Beste skrike om natta på grunn av marerittene. Men hva har Beste egentlig opplevd? Han er ikke den som forteller om livet sitt. Heldigvis har Louise blitt kjent med Seb, gutten som nettopp har flyttet til det lille tettstedet utenfor Trondheim, og kan betro seg til ham.

Louise går siste året på ungdomsskolen. Moren Kirsty overlot Louise til besteforeldrene da hun var liten. Nå vil Kirsty forsøke å få kontakt med datteren sin igjen, men hun greier ikke å oppføre seg som en vanlig mor. Hun behandler Louise mer som en venninne - og sminker og kler opp Louise så hun ser eldre ut og tar henne med seg på bar. Det er bare flaut når Loiuse ser den halvfulle moren danse tett med klåfingra mannfolk.

En dag finner Louise et gammelt foto fra Jugoslavia i verkstedet til Beste, sammen med et brev på serbisk og en flaske whisky. Hvem er guttene på fotografiet som er datert 1939? Skal Louise tørre å spørre Beste om historien hans?

Marte Mittet vant UPRISEN 2023 for Heiloen som er inspirert av familiens opplevelser under andre verdenskrig. Hennes første roman, Ulvehunger, ble nominert til Kulturdepartementets debutantpris i 2022. Voksesmerter er Mittets tredje roman. Den er nominert til UPRISEN 2024.

Vi anbefaler

— Et godt og troverdig portrett av en ung jente som må takle en rekke av livets utfordringer.

Bente Einan Eriksen

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
262
ISBN
9788283152463
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm
Nr
8221804

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Voksesmerter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Audiens

Anne Gunn Halvorsen
Innbundet 
262,- 299,-
 

SVK

Roald Dahl
Innbundet 
272,- 299,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv