Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Håret til mamma

Emma har verdens peneste Mamma, verdens aller fineste Mamma. Mamma har sol i håret. Men noen ganger ligger Mamma bare på sofaen og er rar og redd og trist. Da orker ikke Mamma noen ting og sola er borte. Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Emma har verdens peneste Mamma, verdens aller fineste Mamma. Mamma har sol i håret. Men noen ganger ligger Mamma bare på sofaen og er rar og redd og trist. Da orker ikke Mamma noen ting og sola er borte. Håret er fullt av krøller og krus og buster.

Det må være vanskelig å tenke med så mye bust, tenker Emma og henter børsten i skuffen. Emma børster og børster, men flokene sitter tett og Emma må inn i dypet av håret, inn der hvor det ville og farlige bor.

Medlemsvurdering:
Dahle og Nyhus er mestere i å lage nydelige billedbøker med en dybde som er litt annerledes enn de fleste bøker beregnet på barn. "Håret til mamma" er en trist og vakker bok med hint av håp. Mange barn opplever å vokse opp med foreldre som sliter med psykiske lidelser, og det kan være veldig vanskelig. Denne boka kaster lys over et viktig tema. Mammaen til Emma har langt hår som det er sol i enkelte dager, andre dager er håret bustete og fullt av floker. Da orker ikke mamma noenting, verken å reise seg fra sofaen eller lage mat. Emma bestemmer seg for å børste håret slik at mamma kan tenke klart igjen. Men da må hun dypt inn i håret, helt inn til der det farlige bor. Illustrasjonene er som vanlig helt utrolige og teksten griper og får en til å føle med Emma, samtidig som man skjønner at alt ikke er mammas feil og at det finnes håp et sted. Mentale problemer kan være vanskelig å forklare for barn, da er en slik bok fin å ta til og vil nok gi både barn og voksne noe å tenke på.

Elly Sue

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202269807
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
28 x 20 cm

Kunders vurdering

E
Elly Sue – 27.10.2009

– Dahle og Nyhus er mestere i å lage nydelige billedbøker med en dybde som er litt annerledes enn de fleste bøker beregnet på barn. "Håret til mamma" er en trist og vakker bok med hint av håp. Mange barn opplever å vokse opp med foreldre som sliter med psykiske lidelser, og det kan være veldig vanskelig. Denne boka kaster lys over et viktig tema. Mammaen til Emma har langt hår som det er sol i enkelte dager, andre dager er håret bustete og fullt av floker. Da orker ikke mamma noenting, verken å reise seg fra sofaen eller lage mat. Emma bestemmer seg for å børste håret slik at mamma kan tenke klart igjen. Men da må hun dypt inn i håret, helt inn til der det farlige bor. Illustrasjonene er som vanlig helt utrolige og teksten griper og får en til å føle med Emma, samtidig som man skjønner at alt ikke er mammas feil og at det finnes håp et sted. Mentale problemer kan være vanskelig å forklare for barn, da er en slik bok fin å ta til og vil nok gi både barn og voksne noe å tenke på.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Håret til mamma:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dagen

Gro Dahle
Innbundet 
272,- 299,-
 

Snill

Gro Dahle
Innbundet 
262,- 299,-
Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-
Norge
Ny!

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv