Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Ingenting

Det hele begynte den dagen Pierre Anthon bestemte seg for å slutte på skolen. Begrunnelsen var at ingenting betyr noe. Han forlater klasserommet uten å lukke døra etter seg. Han klatrer opp i et plommetre der han sitter og kaster umodne plommer på klassekameratene og roper: «Alt er likegyldig, alt er et stort skuespill, og snart er alle døde og glemt og ingenting. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Det hele begynte den dagen Pierre Anthon bestemte seg for å slutte på skolen. Begrunnelsen var at ingenting betyr noe. Han forlater klasserommet uten å lukke døra etter seg. Han klatrer opp i et plommetre der han sitter og kaster umodne plommer på klassekameratene og roper: «Alt er likegyldig, alt er et stort skuespill, og snart er alle døde og glemt og ingenting.» Lamslått bestemmer klassekameratene seg for å få Pierre Anthon ned fra treet. De vil vise ham at det faktisk er noe som betyr noe her i verden.

Ingenting har fått en rekke litterære priser og den har vært en gigantsuksess i Danmark og Tyskland.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202648640
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Intet

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

B
Bubba – 13.11.2006

– Pierre Anthon slutter plutselig på skolen en dag, ut fra begrunnelsen om at ingenting her i verden betyr noe, og dette begynner etterhvert å irritere hans tidligere klassekamerater. De bestemmer seg for å samle sammen ting som betyr noe for dem. En og en må de gi fra seg noe som betyr noe spesielt for dem, og deretter kan de bestemme hvem som er nestemann ut og hva denne må gi fra seg. Det begynner forsiktig med et par sandaler og en sykkel, men etterhvert blir påfunnene verre og verre. Det blir stor interesse også internasjonalt for ideen deres, og til slutt selger de haugen av betydning til et museum. Pierre Anthon påpeker at om de kan selge samlingen sin så betyr det at tingene ikke har noen betydning for dem, og denne uttalelsen er kanskje dråpen som får det til å flyte over og som blir fatal for Pierre Anthon. Dette er en rar bok. Det kan være litt vanskelig å forstå hvem den egentlig er skrevet for. Personene i boka er 12 år, men innholdet er antagelig for sterkt for 12-åringer, og ungdom på 16-17 gidder ikke lese en historie om 12-åringer. Grei nok, men langt fra det beste jeg har lest.

K
Knutsen – 30.10.2006

– Denne boken handler om hva som skjer når syvendeklassingen Pierre Anthon går til streik mot skolen fordi ingenting betyr noe. Pierre setter seg i et plommetre, kaster plommer på de tidligere klassekameratene sine og hyler ting som at "ingenting betyr noe". Janne Teller skriver utrolig godt, og har med denne boken klart å vekke oppsikt i de fleste landene boka er utgitt. Til å begynne med ville ikke forlagene gi ut "Ingenting" - de mente boka kunne fremme depressive tanker hos barn fordi den setter spørsmålstegn ved det meste vi er vant til at "bare er sånn". Til å være en bok som er beregnet på 13-14 åringer syns jeg den til tider kan være litt for makaber og bisarr, men språket er lett forståelig og teksten har en god flyt. Virkemidlene som benyttes setter virkelig spor i sjela, og dette er en bok som ikke blir glemt så raskt.

N
Nestaker – 23.08.2006

– Boken handler om Pierre Anthon,en syvende klassing som slutter på skolen fordi han mener ingenting betyr noe.Men vennene hans finner nemlig ut at de må bevise at det finnes ting av betydning i alles liv. Derfor lager klassekameratene en haug, hvor ting av verdi fra hver enkelt skal ligge. Ondskapen starter når de nå på omgang skal finne ut hva som er av stor betydning for seg selv og sine venner. Etter hvert finnes det ingen grenser for hva barna ofrer når hysteriet og offervilligheten dukker opp. De bryter flere etiske normer på vei fram mot en avslutning på denne grusomheten, en ganske genial slutt bare så det er sagt. Janne Teller skriver utrolig godt,men til å være en bok som er beregner på 13-14 åringer syns jeg den til tider kan være litt for brutal og bisarr. Språket er lett forståelig og teksten har en god flyt. Virkemidlene som benyttes setter virkelig spor i sjela, og dette er en bok som ikke blir glemt. Anbefales på det varmeste!

-
-stefan – 03.01.2006

– Livet kan være vrient, som vi alle vet. Særlig vrient er det kanskje når man er ung. Janne Teller er en forfatter som vet noe om hvor vondt og vrient det kan være i ungdomstiden. Boken handler om hvor vanskelig det kan være å gi det skapte mening og å fylle livet med innhold. En av ungdommene finner plutselig ut at det er ingenting som betyr noe, og da er det heller ingenting som det er vært å gjøre. De andre ungdommene går langt, svært langt, for å motbevise dette ingenting og for å finne mening. Det er store og viktige spørsmål og temaer som blir tatt opp i boken. Mange grenser for betydning og meningsfullhet blir testet. Kanskje kan man som leser bli sjokkert, det er noen gruefulle episoder som blir skildret.
Det kan hende det er en viktig bok, men helt forløst blir det aldri. Teksten beveger seg hele tiden på overflaten, til tross for dybden i tematikken. Vi kommer aldri helt under huden på personene det handler om. Leseren blir i alt for stor grad en betrakter. En betrakter som aldr helt lar seg røre av disse ungdommene.

J
Juliet – 11.11.2005

– Denne boken er veldig rar! Som sakt, blir haugen av betydning til slutt ein farleg leik som ender i død. Boken er rar, kjedeleg til tides. Men er helt OK og lese. Handlingen ligger i ein småby, og der er ein gut som heiter Pierre Anthon. Han slutter på skolen og meiner at ingenting betyr noko, og setter seg i seit plommetre og kaster plommer på klassekameratene som passerer. Dei prøver og få han ned frå treet, og lager ein haug av betydning. Den som legger noe av betydning i, for bestemme kva nestemann skal ofre. Men vil du leste ein merkverdeg, men god bok, så les denne!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ingenting:

Shy

Max Porter
Innbundet 
305,- 349,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv