Lucas Jackson - Karin Kinge Lindboe
Lucas Jackson - Karin Kinge Lindboe

Lucas Jackson

«Karin Kinge Lindboe skriver lettfattelig om noe vanskelig: Å ha en psykisk syk forelder. Hun skildrer elleveåringen Lucas’ usikkerhet og uro – for hva er mer foruroligende enn en forelder ute av kontroll, en forelder som forandrer karakter?»

, Dagbladet

Lucas Jackson går i sjette klasse og er en helt vanlig gutt. Men pappaen til Lucas er ikke helt som andre pappaer. Han har bipolar lidelse. Sterk og hjertevarm fortelling om å ha en forelder med en psykisk lidelse.

Les mer
Familie
Oppvekst
Mannlig hovedperson
Vår pris
244,-
Spar
35,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 244,-
Spar: 35,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Lucas bor alene sammen med pappa. Moren hans døde i en trafikkulykke da han var veldig liten. – Mamma var en diamant, sier pappaen til Lucas. Og diamanter er jo ganske sjeldne.

Lucas og pappa klarer seg som best de kan, men av og til må Lucas klare nesten alt alene. For når pappa ikke er skikkelig gira og drar Lucas med på turer og er våken hele natta er han helt motsatt. Da orker han ingenting.

Når pappa har en dårlig periode, blir han så dårlig at Lucas må klare nesten alt selv. Til slutt skjønner en lærer at noe er galt. Hun får faren til Lucas innlagt på sykehus og tar seg av Lucas. Faren til Lucas er bipolar. Kommer han til å bli bedre? Hvordan blir livet til Lucas nå?

Lucas Jackson er en viktig historie som bidrar til å redusere tabuene rundt psykisk helse og uhelse, fortalt på en nær og hjertevarm måte.

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 125
ISBN: 9788203263323
Utgave: 1. utg.
Alder: Barn 9-12
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8128693
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger