Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Eit anna blikk

"Tankespranga er store, assosiasjonane mange. Ein blir lett sogen inn i boka sitt univers. Det er spennande og intenst (...) framifrå lesnad!"

Magnus Rotevatn, Framtida.no

Eg ser han for meg no: Det snør så vidt, han dreg ei hand gjennom det svarte håret. I det same gløttar han opp på meg, smiler fort, før han løftar ein liten ryggsekk ut av bagasjerommet. Har han reist så lett, må han vere ein av oss. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Eg ser han for meg no: Det snør så vidt, han dreg ei hand gjennom det svarte håret. I det same gløttar han opp på meg, smiler fort, før han løftar ein liten ryggsekk ut av bagasjerommet. Har han reist så lett, må han vere ein av oss. Eit anna blikk er ei forteljing frå eit flyktningmottak i Nord-Noreg. Her bur atten afghanske gutar, derimellom Anwar, som elskar bøker og språk og blir kalla Professoren. Ein dag flyttar Walid inn på rommet hans. Walid er Anwars rake motsetning, ein sjarmerande opprørar og glimrande fotballspelar. Gradvis oppstår eit vennskap mellom Anwar og Walid. Men kvardagen på mottaket er hard, framtida uviss: Kven av dei - om nokon - vil få lov til å bli i Noreg? Vinner av Brageprisen for barne- og ungdomsbøker 2021.

Detaljer

Forlag
Flamme
Språk
Norsk Nynorsk
ISBN
9788202759254
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Priser
Brageprisen Barne- og ungdomsbok 2021
Serie
F° 464

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Tankespranga er store, assosiasjonane mange. Ein blir lett sogen inn i boka sitt univers. Det er spennande og intenst (...) framifrå lesnad!"

Magnus Rotevatn, Framtida.no

"I ungdomsboken Eit anna blikk, som med Talibans maktovertakelse i Afghanistan knapt kunne vært mer aktuell, gir Erlend Skjetne flyktningene en stemme. (...) Nå har han skrevet sin første ungdomsroman, og det er blitt en ambisiøs og viktig bok. Viktig fordi den ser ungdomsliv i Norge fra en helt ukjent side. Ambisiøs fordi Anwar er en filosofisk anlagt ung mann, som gjerne funderer over begreper som hjem, fellesskap, vennskap, tilhørighet. Ambisiøst er også språket."

Anne Cathrine Straume, NRK.no

"Jeg synes Skjetne har gitt Anwar en troverdig stemme, han er et barn og en liten mann inne i samme skjøre kropp. (...) Han skriver tilpasset et ungt publikum uten å ta bort brodden av tematikken. Gjennom sitt sterke, men likevel lavmælte språk, tegner forfatteren et innsiktsfullt bilde av situasjonen for enslige flyktningbarn. Som tittelen så presist formulerer det, gir den oss eit anna blikk."

Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

"Eit anna blikk er ei brennaktuell bok om mindreårige afghanarar på flukt (...) Erlend Skjetne jobbar sjølv som lærar i asylmottak, og med denne erfaringa greier han å nyansere det stereotype biletet mange nordmenn har av mindreårige asylsøkjarar. Ein roman til ettertanke."

Oddmund Hagen, Dag og Tid

"Erlend Skjetnes roman beskriver tilværelsen på asylmottak på en jordnær og usentimental måte. Boken retter et viktig samfunnskritisk blikk mot mottakerleddet, altså oss, og får frem hva Norge har å tilby unge mennesker i nød, på godt og vondt."

Gro Jørstad Nilsen, Barnebokkritikk.no

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Eit anna blikk:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv