Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Opp som en løve

Tøff og varm historie fra en leirskole «Jeg løper som ville helvete. Merker ikke beina under meg, men hører dem hamre mot stien. Kjenner det dunker i knokene på høyrehånda. Jeg visste ikke at det gjorde så vondt å slå. Les mer

179,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Tøff og varm historie fra en leirskole «Jeg løper som ville helvete. Merker ikke beina under meg, men hører dem hamre mot stien. Kjenner det dunker i knokene på høyrehånda. Jeg visste ikke at det gjorde så vondt å slå. Skjønner mens jeg løper at jeg aldri har slått før. Jeg har klabba til folk. Lappa til dem. Slengt dem i bakken. Most dem inn i snøhauger. Dynka dem. Spent bein og kasta ting på dem. Men jeg har aldri slått.»En av forfatterens aller beste bøker i ny utgave. Verstingen som forteller historien, er tøff i trynet og takler det meste -- tilsynelatende. Men så begynner det å rakne for ham, og det er ikke samme gutten som reiser hjem igjen. Har man vært på leirskole noen gang, vil man kjenne igjen utrolig mye, både blant lærere og elever. Humor og røft alvor i nydelig forening.«Henmo skaper en ubehagelig leseopplevelse. Skarp i obervasjonene og presis i måten han tegner dem ut på, ofte bare med antydninger, har han lykkes med å få fram et guttemiljø som er opprørende destruktivt.» (Dagbladet)«En bok som er morsom å lese og kanskje gir noen aha-opplevelser for de som står midt oppe i det å 'finne seg sjæl'»(Aftenposten)
Beskrivelse:

Leo er en av de tøffe gutta. Nå er han på leirskole sammen med klassen og en annen klasse fra Sandefjord. Leo har full kontroll til å begynne med. Han er god i fotball og til å kaste fiskesprett, og han er ikke redd for noen. En dag de er på langtur, hører han et brøl fra vannet. Plutselig ser han at Trygve ligger ute i vannet og roper om hjelp, og uten å tenke seg om, kaster Leo seg uti vannet for å hjelpe til. Han får problemer med å takle sin egen reaksjon, til vanlig bruker han ikke å hjelpe noen som helst.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205560864
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Kunders vurdering

O
Ole – 26.01.2006

– "Opp som en løve" er ei engasjerande og interessant bok, både for målgruppa ungdom og for vaksne som omgås ungdom til dagleg. Her vert nemleg tankane og opplevingane til den litt umogelege eleven Leo fortalt. Dette er historia til ungdomen som vi ikkje så lett forstår, han som lukkar seg for andre, oppfører seg umogeleg og gjer det vaksne ikkje vil. Historia er fortalt på ein nær og følsom måte, og gir oss sympatikjensler både for den kjempande Leo, og for dei oppførselen hans går ut over.
Den viser ei side av livet som ikkje er så lett å forstå, og den gir heller ingen enkle svar. Boka bør lesast av dei som ynskjer å forstå meir om sine medmenneske, for om Leo er spesiell, kan vi kjenne oss att i mange av hans tankar og kjensler.

S
Sofie – 22.08.2005

– Leos syvendeklasse er på leirskole sammen med en klasse fra Sandefjord. Leirskole betyr rare regler, lange turer, spennende jenter og sløve hyggekvelder - trivelige minner for de fleste. Men for outsideren Leo blir turen en kamp om posisjon blant klassens verstinger, en posisjon bygd på sparking nedover og regelrett terror. Som eksponent for asosiale verdier vrakes han av gjengen når leirskolens positive atmosfære slår igjennom. Heldigvis betyr også leirskole oppmerksomme lærere som tar de unge på alvor. Det kommer frem at også Leo er et offer og at hans verdisystem smerter ham selv like mye som dem han mobber. Klassevenninnen Annika ser gjennom den tøffe masken og gir Leo tilbake den gode selvfølelsen som gjør at han kan opptre mer konstruktivt i forhold til seg selv og andre. Som jeg-forteller viser Leo både evne til refleksjon, observasjon og innlevelse i andre mennesker. Korte, presise skildringer uttrykker en egen humor og peker samtidig utover øyeblikket og blir tolkninger av det som skjer med ham. Miljøet er svært troverdig skildret og gjør det lett å leve seg inn i fortellingen. Stramt og fint komponert er boken en god leseropplevelse som overlater mye tolkning til leseren.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Opp som en løve:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv