Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Stygge jenter

«om retten til å være seg selv og bli møtt med respekt.» «Så langt kan boken leses som feministisk kampskrift.»

Guri Fjeldberg, Aftenposten

Tilde, Eleni og Jasmine går i samme klasse på ungdomsskolen. En dag havner et bilde av Tilde på instagramkontoen «Stygge jenter». Hele skolen følger kontoen, og for Tilde er dette katastrofe. Men hvem har egentlig opprettet den ondskapsfulle instagramkontoen? Og hvem blir neste offer?

Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

Sendes innen 1 virkedag

Selvfølgelig ble akkurat det klassebildet valgt, der Tilde har vært maks uheldig. Alle i klassen zoomer inn og fniser av henne, føler hun. Og ikke lenge etter skjønner hun at noe er alvorlig galt, da noen sender mobilen sin rundt, ler høyt og kikker bort på henne. På instagramkontoen «Stygge jenter» ligger et utsnitt av klassebildet, og det utsnittet er av henne. Det betyr katastrofe. Det er flaut og skammelig.

Tilde vet at hun ikke er verdens vakreste, men hun har aldri tenkt over at hun er spesielt stygg. Hun har et normalt utseende. Nå går hun rundt og føler seg enda mer venneløs og mislykket. Hun har akkurat flyttet til området, og det har ikke vært lett å få venner. Foreldrene og broren er opptatt med sitt, og Tilde holder seg mest på rommet sitt. 

Som to dråper vann ...

«Like som to dråper vann», står det det under to nye bilder på instagramkontoen. Det ene er av Jasmine og det andre av en gris. Det er Jasmines tur til å storme fortvilet ut og løpe fra skolen. Noen sammeligner henne med en GRIS. Det er uutholdelig. Bildet får selvfølgelig hundrevis av likes. Når Amir ser dette, vil han garantert ikke ha noe med henne å gjøre. Tilværelsen har blitt grusom, og det er ikke mye støtte å hente hos den selvopptatte og jålete moren hennes.

Hvem er pen, og hvem er stygg?

Tema i boka er utseendefiksering og mobbing på sosiale medier. Hva er stygt og hva er pent, og hvem har rett til å avgjøre det? Er det gutta?

Tilde, Jasmine og Eleni går i samme klasse, men har knapt utvekslet et ord med hverandre - før nå. På tross av sine ulikheter bestemmer de seg for å gå sammen for å finne ut hvem som står bak kontoen.

Stygge jenter er en velskrevet, høyaktuell og spennende bok. Boken kombinerer humor, vennskap og feminisme med tydelige drag av spenningsroman, og er første bok i serien Jenter, skrevet av tre av Sveriges fremste ungdomsbokforfattere, Sara Ohlsson, Johanna Lindbäck og Lisa Bjärbo.

Vi anbefaler

— Aktuelt om mobbing på sosiale medier, vennskap og hvordan slå tilbake!

Bente Einan Eriksen

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk
Sider
206
ISBN
9788202761783
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm
Nr
8218021
Serie
Stygge jenter 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«om retten til å være seg selv og bli møtt med respekt.» «Så langt kan boken leses som feministisk kampskrift.»

Guri Fjeldberg, Aftenposten

«Treffsikkert om netthat, vennskap og mot.»

Gotlands Allehanda

«... en velskrevet, treffsikker og realistisk bok med høy gjenkjennelsesfaktor [...] formidles med mye humor, følelse og massevis av girl power. Det er ungdomsskoleangst, kjærlighet, vennskap, utenforskap, feminisme og mysterium samtidig. Og i tillegg en storslått avslutning.»

@Barnboksbloggen

«Gjennom å skildre tre ulike hovedpersoner viser Bjärbo, Ohlsson og Lindbäck dobbeltstraffingens mekanismer; sier du ifra, straffes du, er du stille, godtar du å henges ut. Til slutt finner jentene styrken i hverandre.»

Expressen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stygge jenter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Valget

H.L. Phoenix
Innbundet 
288,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv