Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kvil i fred

roman

«Jeg applauderer Strasseggers prosjekt om å pirke borti den tabubelagte smerten til en tenåringsgutt. Romaner om konsekvensene av mobbing, som er et økende problem i den norske skolen, går direkte inn i manges hverdag.»

Per og kameraten Oskar går i tiande klasse og stel øl, taggar og slåst. Heime slit Per og faren med sorga etter at mora døydde. Kvifor klarar dei ikkje å snakka om det som har skjedd? Og kvifor er Per sint på faren? Per og Oskar røyker hasj og køyrer bil ulovleg. Les mer

288,-

329,- Spar: 41,-

Sendes innen 3 virkedager
Per og kameraten Oskar går i tiande klasse og stel øl, taggar og slåst. Heime slit Per og faren med sorga etter at mora døydde. Kvifor klarar dei ikkje å snakka om det som har skjedd? Og kvifor er Per sint på faren? Per og Oskar røyker hasj og køyrer bil ulovleg. Så ein dag blir dei tekne av politiet, som ber dei om å ta eit oppgjer med det livet dei har levd til no. Men Per er ikkje klar for å leggja alt bak seg enno. Han må ta eit anna oppgjer først. Eit oppgjer som han kanskje vil angra på. Men han må. Noko driv han, han får ikkje fred. Kven er det som ikkje kviler i fred?

Peter F. Strassegger blei nominert til Nordisk råds litteraturpris og Uprisen for sin førre ungdomsroman, Aleksander den store. Den nye romanen hans tek utgangspunkt i same tematikk og landskap: gutar som fell utanfor i ei lita vestlandsk bygd. Kan ein forstå utagerende åtferd hos ungdom på ein annan måte enn gjennom fordømming?

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
127
ISBN
9788234008405
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Jeg applauderer Strasseggers prosjekt om å pirke borti den tabubelagte smerten til en tenåringsgutt. Romaner om konsekvensene av mobbing, som er et økende problem i den norske skolen, går direkte inn i manges hverdag.»

«For en ung leser byr «Kvil i fred» både på gjenkjennelse, spenning og kanskje, hvis vi tror på litteraturens kraft, en erkjennelse av at egne valg alltid er mulig.»

Anne Cathrine Straume, NRK

«Romanen gjev eit sjeldan innblikk i sinnet til ein stille gut som slit (...) Sjølv om boka har flust av vaksne som prøver å gripe inn, men som ikkje når fram gjev boka likevel håp. Det gjer at eg vil tilrå boka til både unge og vaksne som ynskjer og tør å få eit djupare innblikk i vanskelege sider ved det å vera menneske.»

Jannicke Totland, Framtida.no

«Peter F. Strassegger har skrevet en ny, sterk ungdomsroman som tematiserer gutter med problemer på en troverdig og engasjerende måte [...] Strassegger skildrer sine unge gutter med kjærlighet, og uten å dømme dem. Han gir dem nok bagasje til at leserne tror på dem og føler med dem når de er på sitt kjipeste. Det er godt gjort.»

Jostein A. Ryen, Barnebokkritikk

«Realistisk om ungdom som lever med kompliserte voksne [...] Realistisk og gripende [...] Strasseggers bok er mørk, men ikke uten håp.»

Caroline Tromp, Bokmagasinet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kvil i fred:

Memoria

Maria Kjos Fonn
Innbundet 
272,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jegeren

Tor Arve Røssland
Innbundet 
272,- 299,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv