Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

The hate u give

Sterkt om rasisme - en skremmende relevant og sterk leseropplevelse, her i billigutgave
Starr Carter er 16 år og beveger seg hver dag mellom to verdener: det fattige svarte lokalmiljøet, der hun bor, og den finere privatskolen i forstaden, som hun går på. Les mer

199,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Sterkt om rasisme - en skremmende relevant og sterk leseropplevelse, her i billigutgave
Starr Carter er 16 år og beveger seg hver dag mellom to verdener: det fattige svarte lokalmiljøet, der hun bor, og den finere privatskolen i forstaden, som hun går på. Det er en ustabil balanse som går i stykker den kvelden Starr blir vitne til at barndomsvennen, Khalil, blir skutt og drept av en hvit politimann. Khalil var ubevæpnet.

Da Khalils død blir forsidestoff over hele landet, og nabolaget bryter ut i voldsomme demonstrasjoner, blir Starr nødt til å ta et valg, spesielt siden noen av vennene hennes på skolen antyder at Khalil kanskje fortjente det. Alle vil vite hva som skjedde, men det Starr velger å si - eller ikke si - kan ødelegge lokalsamfunnet og vennskap og sette hennes eget liv i fare.

Angie Thomas' sterke debut om en helt vanlig jente, som havner i en uvanlig situasjon, tar for seg temaer som rasisme og politivold med intelligens, hjerte og urokkelig ærlighet.

Inspirasjonen til The Hate U Give kommer fra bevegelsen Black Lives Matter. BLM er en internasjonal bevegelse som forsøker å bekjempe vold og systematisk rasisme av svarte. Men Angie Thomas er også inspirert av rapperen Tupac og hans uttrykk THUG LIFE - akronym for 'The Hate U Give Little Infants Fucks Everyone'.

«En imponerende, gripende og fantastisk roman som vil bli husket på som en av vår tids klassikere.»

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
447
ISBN
9788205509504
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
The hate u give
Format
21 x 13 cm
Serie
THUG 1

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på The hate u give:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv