The hate u give - 
      Angie Thomas
    
      Vibeke Saugestad

The hate u give

; Vibeke Saugestad (Oversetter)

Serie: THUG 1

«Boka er full av setninger og betraktninger som skriker etter å bli streket under. Som når Starr forteller at foreldrene tok to samtaler med henne da hun var liten: Én om blomster og bier, og én om hva du gjør når du blir stoppet av politiet. ... Historien hennes er til å bli rasende av, den er engasjerende og opplysende, slik all god litteratur er.»

, Dagbladet Terningkast 5
Sterkt om rasisme - en skremmende relevant og sterk leseropplevelse, her i billigutgave
Starr Carter er 16 år og beveger seg hver dag mellom to verdener: det fattige svarte lokalmiljøet, der hun bor, og den finere privatskolen i forstaden, som hun går på. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Sterkt om rasisme - en skremmende relevant og sterk leseropplevelse, her i billigutgave
Starr Carter er 16 år og beveger seg hver dag mellom to verdener: det fattige svarte lokalmiljøet, der hun bor, og den finere privatskolen i forstaden, som hun går på. Det er en ustabil balanse som går i stykker den kvelden Starr blir vitne til at barndomsvennen, Khalil, blir skutt og drept av en hvit politimann. Khalil var ubevæpnet.

Da Khalils død blir forsidestoff over hele landet, og nabolaget bryter ut i voldsomme demonstrasjoner, blir Starr nødt til å ta et valg, spesielt siden noen av vennene hennes på skolen antyder at Khalil kanskje fortjente det. Alle vil vite hva som skjedde, men det Starr velger å si - eller ikke si - kan ødelegge lokalsamfunnet og vennskap og sette hennes eget liv i fare.

Angie Thomas' sterke debut om en helt vanlig jente, som havner i en uvanlig situasjon, tar for seg temaer som rasisme og politivold med intelligens, hjerte og urokkelig ærlighet.

Inspirasjonen til The Hate U Give kommer fra bevegelsen Black Lives Matter. BLM er en internasjonal bevegelse som forsøker å bekjempe vold og systematisk rasisme av svarte. Men Angie Thomas er også inspirert av rapperen Tupac og hans uttrykk THUG LIFE - akronym for 'The Hate U Give Little Infants Fucks Everyone'.

«En imponerende, gripende og fantastisk roman som vil bli husket på som en av vår tids klassikere.»

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Marie L. Kleve, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 447
ISBN: 9788205509504
Utgave: 2. utg.
Orig.tittel: The hate u give
Alder: Ungdom
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger