Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Jenteloven

feministisk førstehjelp

Jenteloven er en hardtslående overlevelsesguide til ungdomstiden med mål om å øke bevisstheten til unge jenter om trakassering og diskriminerende oppførsel i hverdagen - og viser hvordan det kan håndteres. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Sendes innen 1 virkedag

"Vi vet alt om å bli forskjellsbehandlet bare fordi vi er jenter. Vi har ikke tall på hvor mange ganger folk har tatt seg friheten til å fortelle hvordan vi skal oppføre oss - som jenter. Da vi var tenåringer, fikk Ulrikke gjentatte ganger høre at hun var for mye, at hun var for stor og sterk. Sofie ble fortalt at hun var for ordentlig, for tynn og forsiktig. Vi satt begge igjen med følelsen av at vi ikke var slik vi burde være. Etter hvert ønsket vi bare å være usynlige."

Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch har skrevet boka de selv hadde trengt da de var 16 år og usikre på seg selv. I Jenteloven deler de raust av personlige erfaringer fra sine egne liv, blant annet opplevelser med spiseforstyrrelser og depresjon. Målet deres er å bygge et jentefellesskap som slår hardt ned på urettferdighet og trakassering, og gi unge jenter redskaper for å kunne takle vanskelige situasjoner. Boka er inkluderende og humoristisk, men også nådeløs, krass og kompromissløs.

Sagt om Jenteloven:

«En sammensatt bok som bør gli rett inn i skolepensum.»
Eline Lund Fjæren, Morgenbladet

«Historiene om hvor tøft [Sofie og Ulrikke] har hatt det, er sterk kost. [...] Når to unge, populære kvinner velger å risikere litt av statusen sin for å fortelle om en ungdomstid i knestående, tilbyr de noe langt viktigere enn sine individuelle løsninger. De tilbyr håp.»
Guri Fjeldberg, Bergens Tidende

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
188
ISBN
9788205505872
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
23 x 16 cm
Nr
8132615

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

E
Elin Snøfugl – 05.03.2019

– Jenteloven

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jenteloven:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv