Reserveprinsesse Andersen - Torun Lian
  • relatert illustrasjon
  • relatert illustrasjon
  • relatert illustrasjon
  • relatert illustrasjon

Reserveprinsesse Andersen

; Øyvind Torseter (Illustratør)

Serie: Alice Andersen 2

Brageprisen 2015 i kategorien barne- og ungdomsbøker«Boka er fylt med humor, ofte mørk humor og er treffende og utdypende illustrert av illustratør Øyvind Torseter», heter det blant annet i juryens begrunnelse. Les mer

Vår pris
254,-
Spar
25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 254,-
Spar: 25,-

Veil. pris: 279,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Reserveprinsesse Alice Andersen

Alice Andersen er ikke blant dem som blomstrer i rampelyset. Heldigvis skal hun bare være reserve på skoleavslutningen. Men så skjer det som ikke skal skje. Pene Helene får hjernerystelse. Alice må spille prinsesse.

På skoleavslutningen skal klassen sette opp eventyret om prinsessa som ingen kunne målbinde. Alice er nok faktisk helt motsatt av prinsessa i eventyret, så det er flaks at hun bare skal være reserve!

Nesten usynlig
Hun trives godt med å pusle med sitt, litt sånn bak og ved siden av alle de andre. Det er mer enn ille nok å måtte gå rundt blant alle foreldrene etter forestillingen, synes Alice. Heldigvis er det mange i klassen som elsker å opptre. Særlig pene Helene, som selvfølgelig skal spille prinsessen som ingen kunne målbinde. Iver, som Alice liker veldig godt, skal spille Askeladden, og kysse prinsessa. Akkurat dét er ikke Alice sikker på om hun liker …

Katastrofen
Alice trives i den usynlige rollen som reserve for prinsessa som ingen kunne målbinde. For å være helt sikker på å slippe noen sceneopptreden, tar Alice på seg morens avlagte briller. De er så tjukke at hun blir nesten blind, og Alice er veldig fornøyd med planen. Nå kan de ikke sende henne opp på scenen? Men så skjer katastrofen – Helene faller og skader seg, og reserveprinsessa må trå til. Og attpåtil har hun klart å bli uvenner med Iver. Det ser ikke lovende ut for reserveprinsesse Andersen.

Vennskap, mot og kjærlighet
Torun Lian har skrevet en varm, morsom og svært gjenkjennelig fortelling om å tørre noe man egentlig ikke tør, og om vennskap og forelskelse. For når det kommer til stykket, trives kanskje Alice med litt oppmerksomhet, likevel? I hvert fall av de som teller, Iver og foreldrene sine. Øyvind Torseters sjarmerende illustrasjoner tilfører både sårbarhet og humor til en nesten gjennomsiktig jente.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 162
ISBN: 9788203259371
Utgave: 1. utg.
Alder: Barn 6-9
Format: 21 x 15 cm
Nr: 8082359
Brageprisen Barne- og ungdomsbok 2015
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger