Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Frå null til no

roman

I dag skal eg snakke med Siri. Skjenke te og fortelje henne kvifor eg trur det blei slik. Sende henne kjeks og seie at eg veit, at mormor har sladra. Eg skal ete ein kvart Hobnobs for å halde henne med selskap, ete bitte små smular og forklare at ingenting kjem til å bli som før. Les mer

228,-

250,- Spar: 22,-

Sendes innen 3 - 10 dager
I dag skal eg snakke med Siri. Skjenke te og fortelje henne kvifor eg trur det blei slik. Sende henne kjeks og seie at eg veit, at mormor har sladra. Eg skal ete ein kvart Hobnobs for å halde henne med selskap, ete bitte små smular og forklare at ingenting kjem til å bli som før. Eg veit, og det kan ikkje lenger vere ho og eg for alltid. Seie det slik det er, seie det til Siri, rett i fjeset på henne, høfleg og bestemt. Eg øver meg. Det er Jo som talar i denne boka. Ho er fotballtalentet, skolelyset, lærardottera som aldri har sett far sin, og som gjer alt ho kan for å leve opp til forventningane frå mora. Jo er seksten og skulle ha vore elev på vidaregåande, men no har livet gått i stå for henne. Ho et ikkje. Frå rommet sitt på ein institusjon tenkjer ho gjennom livet sitt og prøver å samle krefter til det ho veit ho må gjennomføre: eit oppgjer med mor si. Frå null til no er ei historie om løgner som går i arv, om tre generasjonar kvinner og om å bli eit heilt menneske. Ragnfrid Trohaug debuterte med Okkupert kjærleik i 2000. For boka fekk ho Blix-prisen og Kulturdepartementets debutantpris for barne-og ungdomsbøker.

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
195
ISBN
9788252158700
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2001
Serie
Samlaget roman

Kunders vurdering

L
L. – 30.08.2005

– Jeg- personen Jo, 16 år, sitter på et rom i en institusjon og venter på besøk av sin mor. Jo er anorektiker, og hun har aldri visst hvem faren er. Jo forteller sin historie fra null og til nå i bakeroverskuende sveip. Vi møter mormoren, som i løpet av historien dør, og selvfølgelig moren Siri.
Jo er den dyktige, flinke jenta, både på skolen og på fotballbanen. Her er fortielser og løgner, konflikter mellom Jo og moren, og mellom moren og hennes mor. Korte, poetiske tekster satt i kursiv innimellom de øvrige kapitlene er en slags indre kommentarmonolog hos Jo. Godt språk, uten unødige adjektiver.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Frå null til no:

Dus

Jon Fosse
Paperback 
248,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blond

Joyce Carol Oates
Paperback 
229,-
 

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-

Babel

Gaston Dorren
Innbundet 
354,- 389,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv