Gi gass, Ine

; Øyvind Torseter (Illustratør)

Serie: Hasse og Ine 1

«Tore Renberg viser stor omsorg både for barna og teksten. Språket er rytmisk, og kan minne om dikt, enkelt uten å bli flatt (...) Også Øyvind Torseters illustrasjoner er skapt med sans for detaljer og respekt for barns kvalitetssans." Liv Riiser, Vårt Land»

Vinner av bildebokprisen

Første bok i en ny serie bildebøker av Tore Renberg og Øyvind Torseter. Ine og Hasse er søsken. Ine er størst og klarer alt. Hasse sier bare "Ja" eller "Traktor". De skal hogge et tre i skogen, og det er Ine som bærer øksa, så klart! Snart dukker alle skogens dyr opp for å se hva som foregår. Les mer

Vår pris
272,-
Spar
27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Vinner av bildebokprisen

Første bok i en ny serie bildebøker av Tore Renberg og Øyvind Torseter. Ine og Hasse er søsken. Ine er størst og klarer alt. Hasse sier bare "Ja" eller "Traktor". De skal hogge et tre i skogen, og det er Ine som bærer øksa, så klart! Snart dukker alle skogens dyr opp for å se hva som foregår.Leken og sjarmerende tekst med reglepreg. Vakre illustrasjoner i klippe- og bretteteknikk.
En av årets mest spennende bildebøker!

Fakta

Anmeldelser

«Tore Renberg viser stor omsorg både for barna og teksten. Språket er rytmisk, og kan minne om dikt, enkelt uten å bli flatt (...) Også Øyvind Torseters illustrasjoner er skapt med sans for detaljer og respekt for barns kvalitetssans." Liv Riiser, Vårt Land»

«Vakker og snodig bildebok."Ord og bilder er i tett dialog i boka. Uttrykket, både det verbale og visuelle, er innovativt, poetisk, lekent. Renberg/Torseter er et godt team, og Renbergs åpne, fine ord får avslutte: «Så blir det kveld. Aldri en bra dag uten en kveld.»" Maja Troberg Djuve, Dagbladet»

«Gi gass, Ine kombinerer ypperlig tekst og ypperlige illustrasjoner. Den gir et lekent løft ut av hverdagsligheten og et løfte om gylne høytlesningsstunder." Inger Østenstad, Barnebokkritikk.no»

«Med lekende beskrivelser og et treffende, poetisk språk viser Tore Renberg at han også har et talent som barnebokforfatter. Mange av skildringene er nydelige, som denne av Ine: «lett på foten og tøff i hjertet». Illustrasjonene er et lite kunstverk i seg selv, og består av kollasjer med tegninger og tredimensjonale papirfigurer." Elisabet Høye, Foreldre & Barn»

«Det første jeg får se er illustrasjonene. Og de er helt spesielle og flotte. Skjøre papirklippfigurer gir ett inntrykk av enkelthet, det er effektiv bildefortelling. Senere får jeg teksten til bildene, og det jeg liker aller best er at barna i fortellingen er så sterke helt alene. De er selvstendige, uten innblanding fra voksenpersoner." Maren Kolle Riis, Marihøne, Marens leselystblogg»

«Det beste med fortellingen er det morsomme og veldig gjenkjennelige forholdet og kontakten mellom storesøsken og småsøsken (...) Tegningene har collagepreg. Det gir dem tredimensjonal effekt. Originalt. Jeg liker dem." Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen»

«(...) sjarmerende observasjoner og lekne formuleringer (...) en hverdagsstor og treffsikker story om Ine og Hasse som går i skogen" Tarald Aano, Stavanger Aftenblad»

«Tore Renberg og Øyvind Torsæter har fått til noko fint i Gi gass, Ine (...) Renbergs tekst har gode høgtlesingskvalitetar. Tonen er lun (...) Dyregalleriet imponerer med anatomisk presisjon, og traktoren er spektakulær. Bilda skaper interesse for handverket og prosessen bak." Ingeborg Mjør, Dag og Tid»

«Renberg skriver med innsikt og humor, og historien er befriende fri for voksen moral. Rett og slett en god fortelling (...) Torseters illustrasjoner tilfører historien en ekstra dimensjon. Bildene hans er lekne og genuine." Ingrid Bie Helgesen, bibliotekar, Skolelyst.blogspot.com»