Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Barn og unges medvirkning i barnevernet

Hva betyr barn og unges medvirkning i barnevernet? Hvorfor er det viktig? Hvilken kunnskap og forståelse trenger vi for å få til gode medvirkningsprosesser?

Barn og unge i barnevernet skal få snakke fritt, lyttes til og inkluderes i beslutningsprosesser. Les mer

279,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Hva betyr barn og unges medvirkning i barnevernet? Hvorfor er det viktig? Hvilken kunnskap og forståelse trenger vi for å få til gode medvirkningsprosesser?

Barn og unge i barnevernet skal få snakke fritt, lyttes til og inkluderes i beslutningsprosesser. I denne boka bruker forfatteren nyere forskning og teori for å belyse hva som er status for barns medvirkning i barnevernet i dag, hva som påvirker arbeidet med medvirkning, og hva som skal til for å få til gode medvirkningspraksiser.

Målet med boka er å bidra til økt forståelse av hvilken betydning medvirkning kan ha for barn og unge som møter barnevernet, og for barnevernets mulighet til å sikre gode tiltak for barnets beste.

Boka er skrevet for studenter i barnevern og sosialt arbeid og gir kunnskap og kompetanse som imøtekommer sentrale mål i studienes retningslinjer (RETHOS) og den nye barnevernloven. Bokas oppdaterte kunnskapsgrunnlag og den praktiske innretningen gjør den også nyttig for yrkesutøvere innen feltet.

Anmeldelse fra Fontene Forskning: "Boka står fram som ei solid og god grunnbok for alle som skal utdanne seg innan barnevern eller som jobbar i barnevernet (...). Oppsummert er dette ei bok å tilrå som pensum på alle grunnutdanningar som kvalifiserer til arbeid i barnevernsfeltet".

"Gode og trygge medvirkningsprosesser for barn og unge som møter barnevernet er helt sentralt for å ivareta barnets beste." Les intervju med forfatteren og bokutdrag fra boken.

Se innholdsfortegnelse

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
135
ISBN
9788205518292
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
22 x 15 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Barn og unges medvirkning i barnevernet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Svik

Trude Teige
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv