Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Barnevern i et minoritetsperspektiv

sosialt arbeid med barn og familier

Barnevern i et minoritetsperspektiv belyser dilemmaer og problemstillinger som oppstår i barnevernets arbeid med minoritetsetniske familier.
Kulturelle verdier, normer og sosioøkonomiske forhold som klasse og kjønn, har betydning for menneskers liv og samhandling. Les mer

389,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Barnevern i et minoritetsperspektiv belyser dilemmaer og problemstillinger som oppstår i barnevernets arbeid med minoritetsetniske familier.
Kulturelle verdier, normer og sosioøkonomiske forhold som klasse og kjønn, har betydning for menneskers liv og samhandling. Å undersøke slike forhold, innebærer at sosialarbeidere må innta en refleksiv posisjon i barnevernsarbeidet. Dette innebærer kunnskap om komplekse maktrelasjoner og kritiske analyser av hvordan forhold som politikk, forskning og fagideologi påvirker sosialfaglig teori og praksis.

Boka gir perspektiver på relasjoner og maktforhold som påvirker profesjonell yrkesutøvelse. Hensikten er å bidra til utvikling av en praksis der barn og familier opplever å bli møtt med kunnskap om og forståelse for de faktiske livene de lever.

Forfatterne henvender seg til studenter og praktikere i sosialt arbeid og barnevern. Den henvender seg også til politiske beslutningstakere, forskere og andre som er opptatt av barnevernfaglig arbeid.

"Her er ingen handlingsanvisende pegefingre. Men utallige gode spørgsmål og oplæg til kritisk refleksion! Der er god brug for bogen på grunduddannelser indenfor barneværn og på videreuddannelser for selv garvede barneværnsarbejdere." Les hele anmeldelsen i Fontene forskning.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
126
ISBN
9788205499034
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
22 x 15 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Barnevern i et minoritetsperspektiv:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Samfunn

Thomas Hylland Eriksen
Paperback 
419,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv