Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Bibelen

Den hellige skrift : Det gamle og Det nye testamentet

Teologer, språkforskere og skjønnlitterære forfattere har samarbeidet om den nye bibeloversettelsen. Les mer

En mengde norske forfattere har vært brukt som konsulenter, blant andre Inger Bråtveit, Oskar Stein Bjørlykke, Jon Fosse, Paal-Helge Haugen, Inger-Elisabeth Hansen, Odveig Klyve, Karl Ove Knausgård, Jørgen Norheim, Håvard Rem, Jan Erik Rekdal, Jan Ove Ulstein og Hanne Ørstavik. Deres oppgave har vært å ta vare på de litterære uttrykksmåtene og teknikkene som brukes av de bibelske forfatterne.

Sjangrer
Bibelen omfatter en mengde sjangre og former. I de poetiske tekstene er både stilfølelsen og virkemidlene i de gamle tekstene blitt tydeligere. Språket er blitt enklere og mer kraftfullt, fordi det brukes færre ord og nye ord. Formen «alfabet-dikt», der hver linje starter med en ny bokstav, er antydet gjennom egne overskrifter.

Kirkemusikk
Salmenes bok er blitt til i samarbeid med kirkemusikere fra Den norske kirke og Den katolske kirke, for at den nye teksten skal egne seg til liturgisk sang og tidebønn. I de fortellende tekstene er den hebraiske stilfølelsen blitt tydeligere, samtidig som ordvalg og setningsbygning viser at dette er en moderne, norsk bibeltekst.

Ny forskning - ny bibeltekst
Forfatterne har samarbeidet med mange av Norges fremste bibelforskere. Deres oppgave har vært å kvalitetssikre de hebraiske og greske kildetekstene og fortolkningen av dem. I noen tilfeller har helt ferske forskningsresultater ført til helt ny bibeltekst i Det gamle testamentet. Fra Qumranfunnet ved Dødehavet er det tatt inn flere nye tekstavsnitt i Første Samuelsbok (bl.a. i 1 Sam 10,27-11,1). Disse må ha falt ut av bibeltekstene tidlig i overleveringsprosessen, kanskje på grunn av avskriftsfeil, og ble publisert for første gang mens den nye bibeloversettelsen ble til.

Medlemsvurdering:
Verdens viktigste bok! Hendig format i et forståelig språk. Anbefales for alle

Else Mari Skeie

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bibelselskapet
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
1508
ISBN
9788254107935
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Nr
8000867

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

R
Randi Kristine Bugten – 28.01.2023

– Verdens mest leste bok.

E
Else Mari Skeie – 29.09.2018

– Verdens viktigste bok! Hendig format i et forståelig språk. Anbefales for alle

A
Adrian d.V. – 27.01.2016

– Dette er en fantasy-bok som strekker utover mange tusen år fra urtiden opp til antikkens alder. Man følger blant annet historien om to brødre med et anstrengt forhold, en konge med uvanlige rettsoppgjør, en kaptein med stor interesse for dyreliv og en snekker med uvanlige evner og astronomiske fars-komplekser. Syntaksen på språket kan være litt vanskelig å følge med på, men en god bok med mange interessante karakterer, spennende situasjoner og noen ganger med moral til ettertanke.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bibelen:

P52

Hans Johan Sagrusten
Paperback 
69,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv