Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

P52

historien om Bibelen

Heftet tar utgangspunkt i funnet av en papyrusbit i ørkenen i Egypt i år 125 e.Kr, den såkalte P52. Dette tekstfragmentet er den eldste biten som er funnet av det nye testamente. Videre forteller heftet om hvordan Bibelen blei til, hvorfor den er så viktig, og hvordan vi skal lese den. Les mer

69,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Heftet tar utgangspunkt i funnet av en papyrusbit i ørkenen i Egypt i år 125 e.Kr, den såkalte P52. Dette tekstfragmentet er den eldste biten som er funnet av det nye testamente. Videre forteller heftet om hvordan Bibelen blei til, hvorfor den er så viktig, og hvordan vi skal lese den.

Medlemsvurdering:
Denne vesle boka er fenomenal. Forfattaren, som sjølv har vore med på bibelomsetjingsarbeid, forklarar her så godt som alt ein kan lure på når det gjeld opphavet til Bibelen, korleis manuskripta vi baserer Bibelen på er ivaretatt, kvifor akkurat dei skriftene som er i Bibelen kom med etc. Forholdet til apokryfe skrifter, både til GT og NT vert forklart, og litt om bibelomsetjing. Alt dette, og meire til, i eit lite lettlest hefte med mange ilustrasjonar. Denne vesle boka egnar seg godt til å bli lest av alle som lurer på noko kring Bibelens tilbliving, og skjeldan ser me eit så lite skrift forklare noko såpass vanskelig så lett som Sagrusten gjer i dette heftet. At heftet også finst på nynorsk gjer ikkje saken verre.

yngve

Detaljer

Forlag
Lunde
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
64
ISBN
9788252049886
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
21 x 15 cm

Kunders vurdering

y
yngve – 05.06.2009

– Denne vesle boka er fenomenal. Forfattaren, som sjølv har vore med på bibelomsetjingsarbeid, forklarar her så godt som alt ein kan lure på når det gjeld opphavet til Bibelen, korleis manuskripta vi baserer Bibelen på er ivaretatt, kvifor akkurat dei skriftene som er i Bibelen kom med etc. Forholdet til apokryfe skrifter, både til GT og NT vert forklart, og litt om bibelomsetjing. Alt dette, og meire til, i eit lite lettlest hefte med mange ilustrasjonar. Denne vesle boka egnar seg godt til å bli lest av alle som lurer på noko kring Bibelens tilbliving, og skjeldan ser me eit så lite skrift forklare noko såpass vanskelig så lett som Sagrusten gjer i dette heftet. At heftet også finst på nynorsk gjer ikkje saken verre.

Oppdag mer

Bøker som ligner på P52:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 

Tid

Carlo Rovelli
Innbundet 
318,- 349,-
 

Sopp

Anne Elisabeth Scheen
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv