Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Albert Åberg og soldatpappaen

Albert Åberg har fått en ny venn. Hamdi, som er kanonbra i fotball. Hamdi har en kjempegrei pappa, som har startet et fotballag. Hamdis pappa har vært soldat. I en ordentlig krig i det landet han bodde i før. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Albert Åberg har fått en ny venn. Hamdi, som er kanonbra i fotball. Hamdi har en kjempegrei pappa, som har startet et fotballag. Hamdis pappa har vært soldat. I en ordentlig krig i det landet han bodde i før. Hamdis pappa vil ikke snakke om krigen. Det er for vondt og vanskelig. Men en dag forteller han noe. Om de som ødelegger og bomber, og om de som bygger opp. Dette er en innlesing med musikk, sang og effekter.

Detaljer

Forlag
Gammafon
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788282183314
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Alfons och soldatpappan
Serie
Albert Åberg
Store-Albert

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

a
ah – 14.09.2008

– I denne boken er Albert fylt seks år og blitt venn med Hamdi. Hamdi sin pappa kommer fra et annet land hvor han var soldat og har opplevd den ekte krigen. Hamdi selv var bare baby da de bodde der, så han husker ingenting av noe om hvordan krig var. Albert prøver å få Hambri sin pappa til å fortelle om hvordan det var å være soldat og hva krig er. Det blir for vanskelig å snakke om selv for en soldatpappa. De to guttene, Albert og Hamdi, skjønner at krig er noe veldig trist og alvorlig. Det er et alvorlig tema i boken og en annerledes Albert Åberg bok, men boken er ikke så ille. Det er tross alt ikke bare krig og elendighet boken handler om, men hvordan det er hjemme hos Hamdri sin familie. De har det ganske annerledes enn Albert er vant til. Han får spise middag sammen med dem og prøve annen mat. Boken viser verdien av fremmede kulturer og at ikke alle med en annen bakgrunn er "fæle" folk. Det er en holdningsskapende bok og der er moralen som vanlig god. Om denne boken passer som barnebok er det ikke noe fasitsvar på. Men noen kosebok for småbarn er det ikke.

e
en mor – 11.07.2006

– Jeg ville gjerne like denne boken. Min sønn elsker Albert Åberg, og etter å ha lest de gamle tusen ganger, er det godt med noe nytt. Men denne skuffet. Temaet er rett og slett for alvorlig for en barnebok. De fleste som hører Albert fortelligene er ennå ikke begynt på skolen. Da bør de være skjermet fra krigens grusomheter. Denne boken gir et levende nok bilde av krig til at jeg ikke ville vise den til min følsomme femåring. Kanskje boken kan være nødvendig for barn som kjenner flyktninger og lurer på deres historie. Eller om barnet ikke tar ting innover seg. Men les denne boken først alene, før du velger å lese den for et barn!

j
jony – 18.05.2006

– Engstelige Albert har gitt gutta lov til å være mørkredde, sjenerte og leke med jenter. Store problemer har blitt løst i en liten svensk forstad, med pappa Åberg behagelig til stede når han trengs. Ellers har Albert fikset opp i mye på egen hånd. Men denne gangen skal det dreie seg om det umulige og uforståelige, nemlig den virkelige krigen ute i verden. Mennesker som dreper hverandre, angst og sult. Hvis noen skulle klare å fortelle dette for det gjengse førskolebarn, burde det jo være Gunilla Bergström. Men det vanskeligste blir for vanskelig å fortelle også for henne. I tillegg vikler hun seg inn i en feilslått innvandrervelvillighet på veien. I «Albert Åberg og soldatpappaen» har Albert blitt seks år, og han har fått seg en ny venn, Hamdi. Albert og Hamdi er opptatt av krig, de lekeslåss, ser på krigsfilmer og ønsker seg vannpistoler og lasergevær til jul. Når de en dag begynner å tenke på hva ordentlig krig er, er veien kort til Hamdis pappa, som har vært ekte soldat i en ekte krig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Albert Åberg og soldatpappaen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv