Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Johannes Jensen føler seg annerledes

"(...) selv om Johannes Jensens bekymring ideelt sett hører voksenlivet til, så greier boken på mesterlig vis å tale til alle aldre. Også barn vil identifisere seg med angsten for ikke å mestre (...) Hemmeligheten bak dette vellykkede prosjektet ligger i det gode samarbeidet mellom forfatter og illustratør."

Drammens Tidende

Johannes Jensen føler seg annerledes. Han føler seg annerledes når han spiser frokost, når han sitter på bussen og når han er på jobben. Ofte ligger han våken om natten og grunner på hvorfor han er annerledes. Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Johannes Jensen føler seg annerledes. Han føler seg annerledes når han spiser frokost, når han sitter på bussen og når han er på jobben. Ofte ligger han våken om natten og grunner på hvorfor han er annerledes. Kanskje er det halen, tenker han. Ingen andre har en hale som min. Johannes Jensen be stemmer seg for å binde halen opp på magen så ingen ser den. Men det er både vondt og vanskelig å gå med halen mellom beina. Heldigvis treffer Johannes Jensen Doktor Fjeld som kanskje kan hjelpe ham.

Dette er Henrik Hovlands første barnebok. Johannes Jensen føler seg annerledes er en fin gavebok til alle som bruker sløyfe, til alle som bruker slips og til alle, små og store, som en eller annen gang har følt seg annerledes og til alle som har en liten krokodille i seg på en eller annen måte.

Medlemsvurdering:
For en søt fortelling! Denne boka handler om krokodillen Johannes Jensen, som føler seg annerledes. Kanskje er det fordi han har sløyfe? Kanskje fordi han har hale? Heldigvis møter han etterhvert på en elefantdoktor som ber ham tenke på alle fordelene ved å ha en hale. Og at alle er litt annerledes. En nydelig bok om å skille seg ut. I stil minner denne boka om klassikeren "Flode Alene". Oscar-vinneren Torill Kove lager søte, underfundige illustrasjoner, og det er ikke mye tekst på hver side, slik at hele boka tar ca fem til sju minutter å lese. Passer fra to til tre år, avhengig av barnets tålmodighet og godt opp i barneskolen.

Oslomor

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202224462
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2003
Format
26 x 22 cm
Serie
Johannes Jensen

Anmeldelser

"(...) selv om Johannes Jensens bekymring ideelt sett hører voksenlivet til, så greier boken på mesterlig vis å tale til alle aldre. Også barn vil identifisere seg med angsten for ikke å mestre (...) Hemmeligheten bak dette vellykkede prosjektet ligger i det gode samarbeidet mellom forfatter og illustratør."

Camilla Sørby, Drammens Tidende

"Topp for små (...) en strålende oppfølger etter boken om de to krokodillene som fant hverandre. Nå er mirakelet på vei (...) Avslutningen er en fulltonende akkord. Leken i sengen er blitt kveldskos for tre."

Mette Hofsødegård, Aftenposten

"Meget sjarmerende tredjebok om tenksom krokodille."

Morten Haugen, Adresseavisen

" (...) har man først fått sansen for krokodillen som jobber som likningsfunksjonær og bakser med problemer vi alle kjenner igjen, gir en ikke slipp på ham så lett (...) illustrasjonene med på å skape den harmoniske stemningen som preger bøkene om krokodillen. Det er faktisk slik at pulsen slår roligere når man leser om Johannes Jensen."

Kristine Isaksen, Bergens Tidende

"Streken, koloreringen, detaljene, alt er på et suverent nivå, og gjør at del tre i sagaen om Johannes Jensen er en fryd å bla i (...)"

Morten Abrahamsen, VG

"Johannes Jensen, det er kult!" fastslår gutt på 8 år. Og det synes vi voksne også."

Elisabeth Lofthus, Mammenett.no

Kunders vurdering

O
Oslomor – 05.01.2010

– For en søt fortelling! Denne boka handler om krokodillen Johannes Jensen, som føler seg annerledes. Kanskje er det fordi han har sløyfe? Kanskje fordi han har hale? Heldigvis møter han etterhvert på en elefantdoktor som ber ham tenke på alle fordelene ved å ha en hale. Og at alle er litt annerledes. En nydelig bok om å skille seg ut. I stil minner denne boka om klassikeren "Flode Alene". Oscar-vinneren Torill Kove lager søte, underfundige illustrasjoner, og det er ikke mye tekst på hver side, slik at hele boka tar ca fem til sju minutter å lese. Passer fra to til tre år, avhengig av barnets tålmodighet og godt opp i barneskolen.

T
Terje – 08.11.2006

– I boka "Johannes Jensen føler seg annerledes", møter vi krokodillen Johannes Jensen. Han føler seg annerledes enn alle andre, men aner ikke hva dette kommer av. En dag kommer han på at det kan være halen hans som gjør dette med ham, og binder den dermed opp så ingen ser den. Dette gjør det både vanskelig og vondt for Johannes Jensen å gå, men heldigvis møter han den flinke legen Doktor Fjeld. Dette er en veldig bra og sjarmerende barnebok som man lett kan leve seg inn i, men jeg syns at den av og til virker litt "fjern". Men dette er treåringen min svært uenig i, og han elsker denne boka, og den sjarmerende krokodillen Johannes Jensen, meget høyt. Vi har lest boka sammen flere ganger før sengetid, og han virker like ivrig hver gang. Pluss for mange fine illustrasjoner. Anbefales!

K
Kjersti – 16.09.2005

– "Johannes Jensen føler seg annerledes" er ei barnebok som ikke bare er artig for barna, men som den voksne høytleseren kan kose seg med. Først og fremst er temaet utrolig viktig. At det å være annerledes er helt greit, er et budskap barn flest trenger å høre ofte. Boka formidler budskapet med humor - Johannes Jensen skjønner ikke helt hvorfor han føler seg annerledes, selv om han faktisk er en krokodille i en menneskeverden. Illustrasjonene er store og morsomt detaljerte, mens teksten er minimal, noe som gjør dette til ei ypperlig på-sengekanten-bok. Det er også en bonus at dette ikke er ei oversatt bok, men ei bok med norske bilder av Oslo legevakt og kongen på slottsbalkongen. Absolutt ei bok å få med seg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Johannes Jensen føler seg annerledes:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

God id!

Gudny Ingebjørg Hagen
Innbundet 
208,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv