Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Sjiraffen og Pelli og jeg

Alle barn drømmer om en egen godteri-butikk! Det gjør lille Billy også. Men så flytter Vindus-pusser-Selskapet Uten Stiger inn … Les mer

254,-

279,- Spar: 25,-

Sendes innen 1 virkedag

Roald Dahl-klassiker til glede for nye lesere

Alle barn drømmer om en egen godteri-butikk! Det gjør lille Billy også. Men så flytter Vindus-pusser-Selskapet Uten Stiger inn …

Billy har alltid drømt om å ha sin egen godteributikk i et merkelig, gammelt trehus. Godteributikken skal være fullstappet fra øverste til nederst av typiske Roald Dahl-godbiter som Sorbet-Sug og Karamell-Knekk og Russisk Toffee og Sugger-Pastiller og Smørkremkuler og tusenvis av den slags nydelige greier. Mmmm …!

Det går ikke alltid som man planlegger
Men en sjiraff, en pelikan og en ape flytter inn i huset. De er Vinduspusser-Selskapet Uten Stiger.
Billy blir snart venner med dem. Sammen møter de Englands rikeste mann. Hertugen er ikke bare den rikeste mannen i England, han er også svært gavmild. Kan han oppfylle Billys drøm …?
Roald Dahl er verdens kanskje mest geniale barnebokforfatter. Barn over hele verden elsker hans hemningsløse, kloke og sprudlende fortellinger.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
32
ISBN
9788205489905
Utgave
6. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
The giraffe and the pelly and me
Format
24 x 17 cm
Nr
8085722

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

M
Maria Piel – 16.02.2018

– Artig historie, og ungene ble spesielt begeistret da Willy Wonka fra favorittboka Charlie og sjokoladefabrikken ble nevnt. Fine vers på rim innimellom, som gir mulighet for improvisert sang for de som liker det. Litt irriterende med flere skrivefeil i boka.

M
Monica – 16.05.2016

– Historien er artig, men for lite bilder og for mye tekst per side til at 4-åringen vår klarte å konsentrere seg, så passer nok bedre for litt eldre barn.

R
Rosanna – 13.05.2016

– Litt langdryg for 5 åringen, blir kanskje bedre etter hvert.

H
HTR – 12.05.2016

– Artig bok, for litt mindre barn enn Matilda

T
Thorunn Oskarsdottir – 26.04.2016

– Dette er en artig bok, men vekket ikke fire åringenes (tvillinger) interesse. Kan hende det kommer senere, når de forstår den bedre. M. hilsen

a
avgangs09 – 27.09.2009

– Dette er en morsom og spesiell bok, og skiller seg absolutt fra andre. Figurene er spesielle og av litt typisk Dahl-karakter. Det de gjør er også sprøtt, og en smule merkelig. Denne boken byr på mye rart, men jeg synes ikke det er noen stor bokopplevelse. Det å lese den for barna sine tror jeg er noe som i lengden ikke blir verdens største suksess. Det er ikke en bok man leser for å oppdage noe nytt og spennende hver gang. Det som derimot er et stort pluss er at den er morsom å lese for barn som lærer å lese og trenger trening. For meg gjorde denne stor suksess i denne perioden.

E
Euphoria – 23.01.2006

– Med klare hint til Charlie og Sjokoladefabrikken, spinner Dahl her en historie rundt de fire vennene giraffen, pelikanen, apen og Billy som higer etter å eie en helt egen godteributikk. For å gjøre dette målet mulig, jobber de som vinduspussere i mellomtiden, noe som fører med seg mer spenning enn gjengen hadde forestilt seg på forhånd.. Selv om denne korte barnehistorien har klare Dahl-elementer, er ikke dette en fortelling som er typisk for ham. Historien i seg selv er også svakere enn man er vant/bortskjemt med fra Roald Dahls kant.
Dette er heller ikke et av hans sterkeste verk, men humoren lurer like fullt muntert mellom linjene og Blakes illustrasjoner er som alltid magiske.

M
Martin Werner – 07.02.2005

– Liker du Roald Dahl generelt, vil du elske denne historien! Historien om Giraffen, Pelli og jeg tar oss med til en verden like sprø som vanlig i Dahls verden. De personifiserte dyrene tar Billy med på morsomme sprell og eventyr som garantert vil få deg til å le! Giraffen, Pelli (som er en pelikan) og apen er vindusviskere i byen til Billy, men de savner oppdrag. Sammen med Billy ordner de seg derfor etterhvert jobb hos hertugen i byen, og det er hos han spenningen starter... Selv som 17-åring verdsatte jeg denne boken høyt, så jeg mener ikke at alder skal være noen hindring. Historien er ikke lang, men det gjør ikke noe, så morsom som den er! Vil du ha den en god latter, kombinert med nervepirrende spenning, så les Giraffen, Pelli og jeg, uansett om du er 5 eller 90!

O
Oswald – 21.10.2004

– Den lille guten som er hovedpersonen i denne boka oppdager en dag at den gamle godteributikken er solgt. Det viser seg å være et vaskerfirma som har kjøpt opp bygget, men det ingen vaskerfirma. Å nei da! Dette firmaet er drevet av en pelikan, en giraff og en ape. Denne boka syntes jeg første gang jeg leste at manglet noe, og var nemmelig den stygge humoren til Roald Dahl. Allikevel syntes jeg denne boka er ganske bra når jeg tenker over det. Den er en av de bøkene jeg aldri vil glemme, og jeg har mine planer om å lese den høyt neste gang jeg skal legge ungene. Den er en bok som virkelig er morsom får småtasser, og den er virkelig å anbefale. Syntes vel denne er en av Dahls beste ti bøker!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sjiraffen og Pelli og jeg:

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 
Dropout
99,-

Dropout

Annette Münch
Innbundet 
99,- 279,-

Havgapet

Hans Jørgen Sandnes
Innbundet 
218,- 249,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv