Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den bortkomne tingen

"Denne praktfulle boka kan du trygt ha liggende på kaffebordet hjemme. Den fantasifulle historien begynner allerede på forsiden. [...] Bak de små kunstverkene av illustrasjoner finnes det temaer som bortkommenhet og ensomhet. Er dette virkelig en bildebok for barn eller for barnslige voksne? Tja, begge deler håper jeg!"

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

Den bortkomne tingen er en humoristisk historie om en gutt som samler flaskekorker på en strand da han finner en mystisk skapning. Gutten er sikker på at tingen har gått seg bort og prøver å finne ut hvem som eier den, men det virker ikke som om andre verken ser eller bryr seg om skapningen. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Den bortkomne tingen er en humoristisk historie om en gutt som samler flaskekorker på en strand da han finner en mystisk skapning. Gutten er sikker på at tingen har gått seg bort og prøver å finne ut hvem som eier den, men det virker ikke som om andre verken ser eller bryr seg om skapningen.

Ingen vil hjelpe - alle har nok med seg selv. Gutten liker kanskje ikke å innrømme det, men han synes synd på skapningen og prøver å finne ut hvor den hører hjemme.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202361211
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
The lost thing
Format
24 x 22 cm

Anmeldelser

"Denne praktfulle boka kan du trygt ha liggende på kaffebordet hjemme. Den fantasifulle historien begynner allerede på forsiden. [...] Bak de små kunstverkene av illustrasjoner finnes det temaer som bortkommenhet og ensomhet. Er dette virkelig en bildebok for barn eller for barnslige voksne? Tja, begge deler håper jeg!"

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

"En fest for alle aldre. [...] En fabulerende, fantasifull, absurd affære til glede for både voksne og barn. [...] Boka er en estetisk nytelse, og historien, figurene og universet er ubetalelige. I tillegg åpner historien for refleksjoner rundt det å være utenfor, å ikke passe inn. [...] Løp og kjøp."

Ingeborg Marie Jensen, Stavanger Aftenblad

"Shaun Tans bøker er en fryd for øyet. Et univers fylt med detaljer, som utfordrer den oppdagelsesreisende i oss alle. [...] Det er ingen påtrengende moral til historien. Her ligger opplevelsen nettopp i møtet mellom alt i de store rommene, det som blir sagt og fortalt, alt dette som åpner for selvinnlevelse. [...] Det er befriende at det finnes slike bildebøker om en verden full av spørsmål for barn og voksne, men hvor det likevel finnes håp og farger."

Oda Aunan, Vårt Land

"Australske Shaun Tan er en illustratør og forfatter som beveger seg i et grenseland mellom science fiction og eksistensiell opplevelse av samtiden. Han er opptatt av samspillet mellom natur og kultur, mellom menneske og teknologi. Hovedpersonene hans er ofte en slags utkrystallisering av ham selv, en litt sær type som interesserer seg for rare ting. Tans bøker egner seg like godt for voksne lesere som for barn - og alle best er de kanskje når voksne og barn opplever dem sammen."

Anne Cathrine Straume, julegaveanbefalinger, NRK P2

«Shaun Tan regnes som en av verdens fremste barnebokillustratører. Etter å ha lest "Den bortkomne tingen" er det lett å slutte seg til jubelropet: tan er en magiker med blyant og ord. [...]Tekstens mange nivåer, det store tolkningsrommet, humoren og varmen, gjør boka god å lese.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Teknikken Saun Tan benytter er av det arbeidskrevende slaget. Illustrasjonene er bygget opp lag for lag, i en kombinasjon av collage og maling. Resultatet er blitt både enkle og intrikate illustrasjoner, som på ett plan kommuniserer effektivt og direkte som en tegneserie, på et annet har detaljer og hemmelige lag som man kan studere i lang tid. [...] Boken er som nevnt gjennomtenkt og -designet, et avsluttet kunstverk i seg selv, hvor intet er overlatt til tilfeldighetene."

Ola A. Hegdal, Barnebokkritikk.no

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den bortkomne tingen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv