Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Don Fridtjof

"Illustrasjonene er fantastiske, og historien innfrir med brask og bram. Skuespiller og forfatter Anna Bache-Wiig har i samarbeid med den anerkjente illustratøren Lisa Aisato levert et lite mesterverk av en barnebok. Anbefales for folk i alle aldre."

Elisabeth Høye, Foreldre & Barn

Gatas store skrekk - den altetende og grusomme katten Don Fridtjof - blir lurt opp i et tre. Og det av en liten mus! Der blir Don Fridtjof sittende, i regn og mørke, dager og netter, mens husfaren ikke skjønner hvor katten hans er blitt av. Les mer

299,-

329,- Spar: 30,-

Sendes innen 3 virkedager
Gatas store skrekk - den altetende og grusomme katten Don Fridtjof - blir lurt opp i et tre. Og det av en liten mus! Der blir Don Fridtjof sittende, i regn og mørke, dager og netter, mens husfaren ikke skjønner hvor katten hans er blitt av. Kanskje lærer Don Fridtjof noe om livet mens han sitter slik? Eller kanskje slett ingenting? Og kommer han noen gang ned?

RIKSMÅLSPRISEN FOR BESTE BARNE- OG UNGDOMSBOK 2010

Fra juryens begrunnelse: "Ai, ai, for en bok! Et så burlesk samspill mellom tekst og bilder er sjelden kost. Her var ingen tvil, alt var på plass. [...] Ved at teksten både inneholder indirekte henvisninger til og direkte sitater fra Ibsens verk, demonstrerer den frekt sin suverenitet på en måte som gjør at den enten må berømmes eller falle pladask som følge av sitt eget ambisjonsnivå. Juryen er langt fra alene om å mene at det er det første som skjer; teksten må berømmes. [...] Denne juryen vil hevde at en bok som denne har appell til flere aldersgrupper; den går ikke ut på dato, men kan tas frem igjen, flere ganger. Voksne vil more seg under høytlesning, og barna vil oppdage nye fasetter, nye verdener å strekke seg etter. Kanskje de til slutt vil lese Terje Vigen."

NOMINERT TIL BRAGEPRISEN ÅPEN KLASSE 2010

Fra juryens begrunnelse: "Boken er nominert på grunn av sin visuelt sterke, verbalt lekne og generelt sett svært morsomme fortelling med utgangspunkt i den late katten Fridtjof som terroriserer sine omgivelser. Teksten fremstår som en fri parafrasering av Henrik Ibsens dikt Terje Vigen. Bildenes referanser til tegneserie og 1800-tallets bokillustrasjonskunst stemmer godt overens med dette. Oppslagene har mye av karikaturtegnerens forkjærlighet for overdrivelser og slående poenger, men selv om boken beveger seg i et uttrykksmessig kjent terreng er billedmaterialet gjennomført i samspill med teksten på en svært overbevisende måte."

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
ISBN
9788202313753
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Don Fridtjof
Format
30 x 20 cm
Priser
Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris 2010

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Illustrasjonene er fantastiske, og historien innfrir med brask og bram. Skuespiller og forfatter Anna Bache-Wiig har i samarbeid med den anerkjente illustratøren Lisa Aisato levert et lite mesterverk av en barnebok. Anbefales for folk i alle aldre."

Elisabeth Høye, Foreldre & Barn

"To dyktige damer slår sine produktive krefter i hop og skaper katten Fridtjof, en gretten og bortskjemt personlighet."

Elin Solvang, Mamma

"Illustratøren setter prikken over i-en. Aldri så vi en ondere katt, freidigere mus eller mer kuet katteeier."

Morten Haugen, Aftenposten

«Inspirert av en underlig gråsprengt én,går hele teksten på rimog Lisas strek gjør boken så pen,jeg tør faktisk si: Sublim!En overskuddsbok, rik og kompleks -får klassikerstatus alt nå.En billedbok som står til terningkast seks,min kritikerpenn gir ingen korreks.Kunst på høyt nivå!»

Kristin Hamran Storrusten, Bokmerker.org

"[...] en utsøkt rytme som driver handlingen fram på en musikalsk måte. Lisa Aisatos rike illustrasjoner er spekket med morsomme detaljer og referanser [...] Samspillet mellom tekst og bilde er gjennomført på en karikert, men vellykket måte, der overdrivelsene skaper humor og komikk. Illustrasjonene fyller hele oppslaget, og det er mye snadder både for liten og stor."

Hilde Dybvik, Barnebokkritikk.no

"Herlig original bildebok [...] Noe av bokas styrke er hvordan bilder og tekst utfyller og utvider hverandre. De levende tegningene understreker det nostalgiske og røffe preget. [...] Boka er proppfull av humor [...] oppslagene er detaljrike, og boka tåler mange gjennomlesninger. Akkurat dét er en kvalitet som ikke skal undervurderes når det gjelder barnebøker."

Marie L. Kleve, Dagbladet

"Og man kan vel vente seg stor litteratur av to kritikerroste multikunstnere? Står resultatet til forventningene? Ja og så til de grader!!! Jeg må virkelig holde meg i tøylene for ikke gå amok med utropstegnene (...) Det har blitt en bok med svart humor for store og små. Tegningene er detaljerte og språket har en utsøkt musikalitet. Teksten og illustrasjonene spiller sammen. Dette hadde blitt en flott animasjonsmusikal! (...) Don Fridtjof er allerede en klassiker!"

Fred Uno Ljosland Huvenes, Huvenes.blogspot.com

"Forfatteren, Anne Bache Wiig, er skuespiller, forfatter og oppleser. Her skyter hun blink, med en ellevill barnebok. Hun har latt seg inspirere av Henrik Ibsens dikt Terje Vigen - hele boken er på rim, og det liker ungene! Lisa A. Solberg har illustrert boka. Hun er viktig. Tegningene hennes er intet mindre enn fantastiske. Ord og bilde utfyller hverandre på en glimrende måte."

Liv Gade, i Familien

"Et overskuddshorn av en fortelling, og tegninger som løfter den ytterligere.""Hvor ofte leser en voksen mann en bildebok høyt - både for kone og tenåringsbarn? Ikke ofte, men «Don Fridtjof» er en strålende historie for alle aldre. Om en ufyselig katt, diktet på «Terje Vigen»-rim av Anna Bache-Wiig og fortreffelig tegnet av Lisa Aisato."

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Don Fridtjof:

Fugl

Lisa Aisato
Innbundet 
272,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Pengeboka
3 for 2

Pengeboka

Beate Engelschiøn
Innbundet 
99,- 399,-
 
Lemen
3 for 2

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
99,- 249,-
 
Stormen
299,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv