Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Lillebror og Knerten

Lillebror og Knerten - den gode fortellingen i ny, vakker høytlesningsutgave.
Bøkene om Lillebror og Knerten er en av Anne-Cath. Vestlys aller mest populære serier. Vi hører om hvordan det er å være minstemann i familien, og det er ikke alltid så greit. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag
Lillebror og Knerten - den gode fortellingen i ny, vakker høytlesningsutgave.
Bøkene om Lillebror og Knerten er en av Anne-Cath. Vestlys aller mest populære serier. Vi hører om hvordan det er å være minstemann i familien, og det er ikke alltid så greit. Ensomt kan det også være, ikke minst når familien nettopp har flyttet til et nytt sted, mor jobber, far pendler og storebror Phillip er på skolen hele dagen. Men heldigvis finner Lillebror en fururot som ser akkurat ut som et lite menneske. Han for navnet Knerten, og blir Lillebrors beste venn, en han kan betro seg til og dele alt med.

Bøkene om om Knerten er utkommet ifølgende rekkefølge:

Lillebror og Knerten

Trofaste Knerten

Knerten gifter seg

Knerten flytter (tidligere utgitt som Knerten i Bessby)

Knerten og Forundringspakken

Knerten på sykkeltur

Medlemsvurdering:
Dette er den første boken om Lillebror og Knerten. Lillebror har akkurat flyttet til et nytt sted sammen med mor, far og storebror Phillip. Lillebror kjeder seg, for der de bor er det ingen andre barn. Mens mor og far er på jobb, og Phillip er på skolen, har han ingen å være sammen med. En dag finner han heldigvis en rot. Den ser akkurat ut som et menneske, og får navnet Knerten. Dagene blir plutselig mye bedre når Lillebror har en lekekamerat, og han og Knerten kan leke utenfor butikken på Gampetreff, hvor moren jobber, uten å forstyrre henne. For når de er to har de jo hverandre. Bøkene om Lillebror og Knerten var blant mine favoritter som barn. Anne-Cath. Vestly engasjerer på en helt spesiell måte.

R

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
164
ISBN
9788205388017
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
24 x 18 cm
Serie
Lillebror og Knerten
Knerten 1

Kunders vurdering

G
Gunn Nøstdal – 08.03.2022

– Fortellerglede fra Vestly

R
R – 23.08.2009

– Dette er den første boken om Lillebror og Knerten. Lillebror har akkurat flyttet til et nytt sted sammen med mor, far og storebror Phillip. Lillebror kjeder seg, for der de bor er det ingen andre barn. Mens mor og far er på jobb, og Phillip er på skolen, har han ingen å være sammen med. En dag finner han heldigvis en rot. Den ser akkurat ut som et menneske, og får navnet Knerten. Dagene blir plutselig mye bedre når Lillebror har en lekekamerat, og han og Knerten kan leke utenfor butikken på Gampetreff, hvor moren jobber, uten å forstyrre henne. For når de er to har de jo hverandre. Bøkene om Lillebror og Knerten var blant mine favoritter som barn. Anne-Cath. Vestly engasjerer på en helt spesiell måte.

S
Sigri – 23.08.2009

– Som alle Anne-Cath. Vestlys bøker, så er dette en kjempefin historie for barn om andre barn. Jeg forstår at historien kanskje kan virke litt utdatert for dagens barn, så det kan variere hvordan barn vil reagere på historien. Det er kanskje den største risikoen ved å kjøpe lydboken. Den var noe utdatert da jeg var barn, men jeg likte å høre om hvordan ting var, da det liksom ble litt annerledes enn det jeg var vandt med. Videre er det at det faktisk er Vestly som leser opp et veldig stort pluss. Jeg syntes lydboken med hennes stemme var mye bedre enn mine egne foreldre som leste opp, og jeg koste meg virkelig bare ved å høre på.

k
kattejenta – 21.06.2009

– Lillebror er nyinnflyttet i nytt hus og han har ingen venner der. Det er slik Knerten kommer inn i livet til Lillebror, den lille treroten som blir hans beste venn som følger ham over alt. Boka handler om hvordan Lillebror finner glede og trygghet i en liten venn som heter Knerten. Her får vi møte en gutt som synes det er rart å flytte og ikke ha venner i rundt seg. Dette er også en egnet bok for opplesning og vil passe for flere aldersgrupper. Videre kan en glede seg til å høre hvordan en levde livet bare for noen år tilbake. Familien har dårlig råd og etter en stund tar moren til Lillebror seg jobb som butikkdame. Det hjelper på inntekten, men det er ikke så greit for Lillebror å måtte være utenfor butikken mens moren jobber. Da er det jammen godt han har Knerten.

m
m – 02.09.2008

– Denne fortellingen om Lillebror og Knerten er koselig og en får et godt innblikk i et barns fantasiverden. Lillebror er nyinnflyttet i nytt hus og han har ingen venner der. Det er slik Knerten kommer inn i livet til Lillebror, den lille treroten som blir hans beste venn som følger ham over alt. Familien har dårlig råd og etter en stund tar moren til Lillebror seg jobb som butikkdame. Det hjelper på inntekten, men det er ikke så greit for Lillebror å måtte være utenfor butikken mens moren jobber. Da er det jammen godt han har Knerten. Den rolige stemmen til Anne-Cath gjør dette til en god lydbok å lytte til. Vestly bidrar stort til at dette er en lydbok å anbefale.

M
Marit – 19.10.2006

– Dette er en koselig historie fortalt med en trygg stemme. Boka handler om hvordan Lillebror finner glede og trygghet i en liten venn som heter Knerten. Her får vi møte en gutt som synes det er rart å flytte og ikke ha venner i rundt seg. Lydboken er fin å ta med i bilen og sette på når barnet er sykt. Dette er også en egnet bok for opplesning og vil passe for flere aldersgrupper. Videre kan en glede seg til å høre hvordan en levde livet bare for noen år tilbake.

B
Bokmamma – 22.01.2006

– Lillebror har flyttet til ett nytt hus sammen med Phillip og mor og far. Faren er omreisende selger, og kommer kun hjem i helgene. Lillebror kjenner ingen på den nye plassen han flytter til, og må derfor leke alene. Når han finner ei spesiell grein, kaller han den for Knerten, og den erstatter på mange måter lekekameraten hans. Det nye huset koster mer penger enn de hadde stipulert på forhånd, og derfor finner moren til Lillebror ut at hun skal bli butikkdame. Dette innebærer at Lillebror må være med på jobben, siden de ikke kjenner noen som kan passe Lillebror. Det er på dette punktet at jeg mener at historien er utdatert. Ingen barn i dag vil godta å stå utenfor butikken der mora jobber hele dagen lang! Dette blir så gammeldags, at jeg syns historien i lydboka falt helt sammen. Ett pluss er det at Anne-Cath Vestly selv leser, men ellers er dette ei lydbok som ikke falt i smak hos mine barn.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lillebror og Knerten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv