Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mirandas skattkammer

Nora er hjemme og kjeder seg i ferien. Så oppdager hun Mirandas vidunderlige butikk. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Nora kjedet seg. Alle de andre var på ferie. Tiden sneglet seg fram til dagen da hun endelig skulle begynne på skolen. Så fant hun på at hun kunne gå på butikkoppdagelsesferd. Det var bare én butikk i gata hun ikke hadde vært i. Hun skulle ønske hun kunne lese skiltet over døra.

Miranda Mirakel
Det første Nora la merke til i butikken var alle boksene. Den gamle damen som jobbet der, Miranda, fortalte at hun hadde samlet på dem siden hun var liten. Nora likte å stille spørsmål, og Miranda hadde masse å fortelle. Snart visste Nora det meste om Mirandas mirakuløse liv; alle stedene hun hadde vært, mennene hun hadde vært sammen med, maten hun likte og klærne hun hadde sydd. Nora oppdaget at det aldri er kjedelig for den som stiller spørsmål.

Armkroken roper!
Mirandas skattkammer er en fin fortelling om et barn og en voksen som til tross for aldersforskjellen merker at de liker hverandre godt. Leserne får mange detaljer å snakke om, både fra Kjærstads tekst og Kristin Roskiftes fine illustrasjoner

Jan Kjærstad er en av Norges mest etablerte forfattere, og har blant annet mottatt Nordisk Råds litteraturpris. Mirands skattkammer er Kjærstads tredje barnebok.

 

Medlemsvurdering:
"Mirandas skattkammer" handler om Nora som snsart skal begynne på skolen og som går rundt i byen og kjeder seg. Så snubler hun over butikken til Miranda, "Mirandas skattkammer". Den gamle damen som driver bruktbutikken fascinerer Nora, og mens damen liker å lete liker Nora å spørre. Kanskje de to tingene er i slekt? Boka tar på en fin måte for seg vennskapet mellom lille Nora og den eldre damen, som forteller om livet sitt, om oppveksten i farens butikk, om moren som sydde klær og reisene hun har vært på. Boka er illustrert med de nydeligste tegninger jeg har sett i barnelitteratur. Vakre og detaljrike. Boka er ganske lang, så passer best for barn som klarer å sitte stille i en halvtimes tid, eller som tåler at boka blir delt opp over flere ganger uten å miste tråden. Fra cirka fire til fem år og opp.

Oslomor

Detaljer

Forlag
Magikon forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788292863022
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
30 x 22 cm
Nr
9004963

Kunders vurdering

O
Oslomor – 29.08.2009

– "Mirandas skattkammer" handler om Nora som snsart skal begynne på skolen og som går rundt i byen og kjeder seg. Så snubler hun over butikken til Miranda, "Mirandas skattkammer". Den gamle damen som driver bruktbutikken fascinerer Nora, og mens damen liker å lete liker Nora å spørre. Kanskje de to tingene er i slekt? Boka tar på en fin måte for seg vennskapet mellom lille Nora og den eldre damen, som forteller om livet sitt, om oppveksten i farens butikk, om moren som sydde klær og reisene hun har vært på. Boka er illustrert med de nydeligste tegninger jeg har sett i barnelitteratur. Vakre og detaljrike. Boka er ganske lang, så passer best for barn som klarer å sitte stille i en halvtimes tid, eller som tåler at boka blir delt opp over flere ganger uten å miste tråden. Fra cirka fire til fem år og opp.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mirandas skattkammer:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 
Naturleg
249,-

Naturleg

Margit Dale
Innbundet 
249,- 399,-
 
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv