Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Snill

«Den norske bildebok verdenen blir mer og mer spennende, ikke minst takket være samarbeidet mellom Gro Dahle og Svein Nyhus. Et vilt, vibrerende og uttrykksfullt samarbeid som setter en standard for bildeboka vi lenge har lengtet etter.»

Stavanger Afteblad

Snill er en bildebok som henvender seg til barn fra ca. 5 år, til foreldre, småbarnpedagoger og andre voksne som forholder seg til barn.

Lussi er så snill, så snill. Så snill at hun en dag blir borte. Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

Sendes innen 3 virkedager
Snill er en bildebok som henvender seg til barn fra ca. 5 år, til foreldre, småbarnpedagoger og andre voksne som forholder seg til barn.

Lussi er så snill, så snill. Så snill at hun en dag blir borte. Og ikke bare litt borte, men helt bortebortebortevekk borte. Faktisk helt inn i veggene vekk. Lussi er så stille og snill og flink og ren og pen at ingen ser henne lenger. Ikke moren, ikke faren, ikke læreren og heller ikke de andre barna. Ikke engang den store vaktmesteren kan finne henne ...

Snill er et vinnerprosjekt fra kunstnerparet Gro Dahle og Svein Nyhus. En munter, poetisk og støyende bok som yngre barn lett vil forstå og leve seg inn i, mens større barn og voksne også vil se symbolikken og budskapet i underteksten. Lussi finner vei ut av veggen - og en overrumplende slutt viser andre snille piker at de må ta ansvar og finne sin vei.

Snill fikk Brageprisen 2002 for beste barnebok.

Medlemsvurdering:
Fantastisk bok. Viktig tema. Et mest havet i heimen og i barnehagen

Barnehagelæreren

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202221324
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2002
Format
27 x 26 cm
Priser
Brageprisen Barne- og ungdomsbok 2002
Serie
Snill Linn

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«Den norske bildebok verdenen blir mer og mer spennende, ikke minst takket være samarbeidet mellom Gro Dahle og Svein Nyhus. Et vilt, vibrerende og uttrykksfullt samarbeid som setter en standard for bildeboka vi lenge har lengtet etter.»

Anne Liv Tønnessen, Stavanger Afteblad

«Snill er virkelig ikke en snill bok, men en hvordan-bli-sinna-og-selvstendig-bok. Tre ganger tre og dobbelt så viktig som all verdens bøllekurs for jenter.»

Nina Goga, Bergens Tidende

«En utrolig viktig bok, og mesterlig utført. Noe av det aller flotteste vi har sett på lenge! Hurra for Lussi, Gro og Svein!!!»

Veslemøy Østrem, Barn & Foreldre

«På alle måter er dette en helstøpt og god bok..»

Mette Hofsødegård, Dagbladet

«En perle for snille og slemme.»

Linn T. Sunne, Oppdal Arbeiderblad

«Med suggerende rytmer og poetisk bilder maner Gro Dahle historien frem.»

Anne Cathrine Straume, NRK

«Gro Dahle skaper sine figurer med innsikt og respekt, og har en så høy språklig kvalitet at det pedagogiske underbudskapet aldri blir for sjenerende politisk korrekt.»

Margrethe Lerum, VG

Kunders vurdering

B
Barnehagelæreren – 17.05.2016

– Fantastisk bok. Viktig tema. Et mest havet i heimen og i barnehagen

N
NN – 23.11.2009

– Joda, dette er ei biletbok, og slike er vanlegvis berekna på barn. Denne er også fin for barn å lese - guten min på tre syntest både teksten og ikkje minst illustrasjonane var spanande, og me kan nok få mange interessante samtalar ut frå denne boka etterkvart. Likevel kjenner eg at det gjerne var eg som vaksen som sat att med mest etter lesinga. Alle kjenner me ei slik ei. Lita, søt, pliktoppfyllande, blid ... anten me kjenner ho i vårt eige innerste eller frå møte med andre, er dette ei tankevekkjande og nødvendig bok. For meg som mor var dette enormt viktig. Ei påminning om å droppe alle snill, flink og riktig - og om heller å feire livet, viljen og eigenarten. Super bok!

L
Lille My – 19.05.2006

– Kall meg gjerne gammeldags og tradisjonell, men jeg må innrømme at jeg ikke helt forstår denne boka. Jeg synes tegninger i barnebøker bør være realistiske og handlingen spennende uten å måtte være så dyp hele tiden. Og det er denne. Man kan tolke lenge for å forstå alt. Handlingen i seg selv er bra: En jente som alltid må være snill og lydig og til slutt blir usynlig. Men skal man ha en moderne form på boka, bør man kanskje også ha mer moderne handling? Jenter er ikke lenger sååå søte og snille som i denne boka. Kanskje hadde det fungert bedre med en moderne handling? Barn i dag er kanskje mer moderne enn jeg var for 20 år siden, men jeg vet at jeg ville synes denne boka var litt for merkelig.

t
tove – 28.02.2006

– Dette er virkelig den ultimate jenteboka! MAngler du noe å gi til bestevenninna di - så gi henne denne! BOka er nemlig så mye mere enn ei bildebok for små barn! Boka handler om den snille Lussi. Lussi er så pen og snill og prektig som bare ei lita jente kan være. Hun er faktisk så snill at ingen legger merke til henne. Til slutt forsvinner hun inn i veggen. Der treffer hun andre snille jenter som også har blitt glemt fordi de var så alt for snille..
Men SÅ gjør Lussi opprør på vegne av seg selv og de andre. Alle snille jenter har noe å lære av denne boka. Vi skal ikke bare være snille og gjøre som andre sier og vil - vi skal vite hvor grensene våre går!

m
meliz – 02.11.2005

– "Snill" handler om Lussi, ei stille pike som gjør det alle forventer av henne. Hun er den peneste, med den peneste munnen, de reneste og peneste neglene. Hun er ei snill og god pike. Hun sier heller ikke så mye. Hverken hjemme eller på skolen.
De snille pikene som ikke blir sett.
Plutselig en vakker dag mens stille og snille Lussi er på skolen, forsvinner hun inn i veggen. Hun forsvinner lengre og lengre inn i veggen, så langt at ingen hverken kan se eller høre henne. Der blir hun værende. De andre leter etter henne. 'Lussi' roper de. 'Ja' tenker Lussi. De leter og leter etter stille og snille Lussi, men Lussi er og blir borte.
Med ett får Lussi nok og roper 'NÅ ER DET NOK'. Hun kommer frem fra veggen og er ikke lengre stille snille Lussi. Med henne kommer også andre jenter som har havnet inn i veggen.
Boken er nydelig illustrert og har vel en slags moral, men som i slutten av boken ikke kommer like godt til syne som i begynnelsen. Boken er ment som en barnebok, men undertegnede er usikker på om barn forstår boken særlig godt. Alt i alt en velskrevet liten bok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Snill:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-
Krigen
-9 %

Krigen

Gro Dahle
Innbundet 
272,- 299,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Avlogga

Agnete Husebye
Innbundet 
218,- 249,-
 
Lise
Ny!

Lise

Lise Finckenhagen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv