Egner - Anders Heger

Egner

en norsk dannelseshistorie

; Anders Ribu (Oppleser)

«I Anders Heger har Egner nå fått en biograf som står på høyde med sitt objekt.»

, Bergens Tidende
Thorbjørn Egner var født på Kampen langt øst i Kristiania i 1912, i et samfunn med høy barnedødelighet, groteske klasseskiller og reell fare for voldelig samfunnsomveltning. Fire tiår og to verdenskriger senere skrev han sine bøker fra en kommunalt finansiert villa på Ullern, betalt av fellesskapet for å sikre billedkunstneres vilkår, til et publikum han trygt kunne gå ut fra at omfattet alle samfunnslag, på vei til samme skole, med samme forståelse av hvordan verden så ut og med de samme drømmer om morgendagen. Les mer
Vår pris
349,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 349,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Thorbjørn Egner var født på Kampen langt øst i Kristiania i 1912, i et samfunn med høy barnedødelighet, groteske klasseskiller og reell fare for voldelig samfunnsomveltning. Fire tiår og to verdenskriger senere skrev han sine bøker fra en kommunalt finansiert villa på Ullern, betalt av fellesskapet for å sikre billedkunstneres vilkår, til et publikum han trygt kunne gå ut fra at omfattet alle samfunnslag, på vei til samme skole, med samme forståelse av hvordan verden så ut og med de samme drømmer om morgendagen. I Anders Hegers biografi meisles bildet av Thorbjørn Egner ut som samfunnsbygger og samfunnsarkitekt. De litterære analysene av så vel Karius og Baktus, Hakkebakkeskogen og Folk og røvere i Kardemomme by speiler utviklingen av sosialdemokratiets fremvekst - det er et betydelig stykke tekst som angår og berører generasjoner av nordmenn. Og som undertittelen peker mot: Det er en dannelseshistorie. Om oss.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
Spilletid: 858 Min.
ISBN: 9788202540081
Utgave: 1. utg.
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«I Anders Heger har Egner nå fått en biograf som står på høyde med sitt objekt.»

, Bergens Tidende

« "Forfatteren både elsker og tukter sitt objekt. Den lekne skrivemåten gjør boken bunnsolid.»

, Aftenposten

«Stilsikker biografi om kunstneren og samfunnsbyggeren. Det er blitt en særdeles velskrevet bok der interessante, opplysende avsnitt avløser hverandre i gode, glidende overganger. Biografens blikk veksler uanstrengt ut mot verden og inn i Egners univers. Det er også en vakker bok med påkostet innbinding, kvalitetspapir og utsøkte illustrasjoner(...).»

, Dagbladet

«Forbilledlig [...] Heger har forfattet en nøktern og velskrevet biografi om et ikon i norsk litteratur som savner sidestykke i etterkrigshistorien.Anbefales!»

, Adresseavisen

«Solid dokumentasjon av Thorbjørn Egners unike posisjoni norsk etterkrigstid»

, VG

«Boka er blitt en lettflytende og spennende fortelling om en kunstners dannelsesreise og om denne ene kunstnerens nesten ubegripelig sterke innflytelse på norsk barndom. Anders Heger gjør den altså litt mer begripelig, men han åpner også opp for en trang til en biografi som kan gi et tettere og mer nærgående portrett av mennesket og kunstneren Thorbjørn Egner»

, Dagsavisen