Jon Michelet - Mímir Kristjánsson

Jon Michelet

en folkets helt

«En folkets helt er i tillegg til å være et like frekt som kjærlig forfatterportrett, et fargesprakende tidsbilde»

, Adresseavisen Terningkast 5
I 1962 mønstrer den unge dekksgutten Jon Michelet på skipet M/S Tomar. Blant de røffe sjøfolkene møter han flere gamle krigsseilere og tanken om den store sjøromanen vokser fram. Men det skal gå mange år før han klarer å skrive sitt storverk. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

I 1962 mønstrer den unge dekksgutten Jon Michelet på skipet M/S Tomar. Blant de røffe sjøfolkene møter han flere gamle krigsseilere og tanken om den store sjøromanen vokser fram. Men det skal gå mange år før han klarer å skrive sitt storverk.

I En folkets helt følger vi Jon Michelet gjennom alle disse årene. Med innsikt og fortellerglede får vi historien om Michelets år som kontroversiell journalist og medlem av AKP (m-l). Han sto på barrikadene for revolusjon og kommunisme, og ble overvåka av de hemmelige tjenestene. Boka har et utall ramsalte historier om eventyr i ødemarken og livet som A-kjendis i Norge. Her er boksuksesser, familieidyll og berømmelse - men også samlivsbrudd, fylleslagsmål og skrivetørke. Jon Michelets liv faller sammen med overgangen fra syttitallsradikalisme til framveksten av en kommersiell kjendiskultur i Norge.

Først 50 år etter tiden som dekksgutt kom Jon Michelet i havn. Med bøkene om En sjøens helt og skogsmatrosen Halvor Skramstad reiste Michelet et storslagent monument over norske krigsseilere. Samtidig ble han selv en folkets helt.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Fartein Horgar, Adresseavisen
Terningkast 5 Tom Hetland, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Adressavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 479
ISBN: 9788248918752
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 16 cm
Nr: 8193681
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«En folkets helt er i tillegg til å være et like frekt som kjærlig forfatterportrett, et fargesprakende tidsbilde»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Mímir Kristjánsson skriv avslørande, beundrande og morosamt om sin læremeister Jon Michelet. ... Michelet-biografien hans er både velskriven, spennande og ikkje minst morosam»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Et stykke kulturhistorie! Biografien om Jon Michelet er både velskrevet og underholdende. ... Vi er ikke ukjente med at politikere skriver bøker, men denne utgivelsen fra Rødts nyvalgte stortingsrepresentant skiller seg ut på flere måter. Ikke minst fordi du fra første side merker at det er et skrivende menneske som forteller. Den tidligere Klassekampen-journalisten Kristjánsson har blikk for både de gode formuleringene, de saftige anekdotene og den tidsmessige sammenhengen som Jon Michelets liv og virke må ses i lys av.»

, VG

«Blir alt Mímir Kristjánsson tar i til gull? ... ein grundig, djuptpløyande og spennande biografi om ein av dei mest kjende forfattarane i nyare norsk historie.»

, Vårt Land

«... en varm og imponerende lettskrevet og lettlest fortelling om en mangslungen mann.»

, Dagbladet

«Mímir Kristjánssons bok om Jon Michelet er full av gode historier. Noen blindsoner hos biografen rokker ikke ved at dette er en svært leseverdig biografi.»

, Aftenposten

«En folkets helt er i tillegg til å være et like frekt som kjærlig forfatterportrett, et fargesprakende tidsbilde»

Adressavisen Terningkast 5

«En svært leseverdig biografi.»

NRK

«En folkets helt har lyktes med å tegne et tydelig bilde av en sammensatt og etter hvert folkekjær forfatter, en kontroversiell politiker og omdiskutert kjendis.»

Klassekampen

«storslagen biografi [...] Jeg ser for meg Jon lese denne boka fra det hinsidige. Han ville både humra, ringt Mimir for å korrigere og for å «supplere», han ville banna høyt, men også blitt rørt til tårer. Så ville han ringt og sagt; .F..., Mimir, det der greide du flott!.»

Telemarksavisa