Kjærlighet og mørke - Anne Hege Simonsen

Kjærlighet og mørke

en biografi om Marie Hamsun

«Anne Hege Simonsen har utvilsomt skrevet den definitive biografien om Marie Hamsun.»

, Dagbladet Terningkast 5
Hvordan kunne den unge skuespillerinnen Marie Andersen falle for den langt eldre, og etter hvert sjalu og kontrollerende Knut Hamsun? Med Anne Hege Simonsens biografi trer nå Marie Hamsun ut av den verdenskjente forfatterens skygge. Les mer
Vår pris
390,-
Spar
39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 390,-
Spar: 39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Hvordan kunne den unge skuespillerinnen Marie Andersen falle for den langt eldre, og etter hvert sjalu og kontrollerende Knut Hamsun? Med Anne Hege Simonsens biografi trer nå Marie Hamsun ut av den verdenskjente forfatterens skygge. 

Biografien starter i Elverum, der Anne Marie Andersen ble født i 1881, og ender med hennes død på Nørholm utenfor Grimstad i 1969. Tiden i Nordland var Maries lykkeligste periode i livet. Da Knut flyttet henne og familien til Nørholm, opplevde hun det som et svik. 

Tidligere upublisert materiale og ukjente brev fra Marie belyser ekteparets lidenskapelige kjærlighet. Kildene viser også hvordan mellomkrigstiden og nasjonalsosialismen formet henne ideologisk. Marie var overbevist nazist selv etter krigen. 

Denne første helhetlige biografien over hennes liv viser Marie Hamsun som en selvstendig samfunnsaktør og som en respektert forfatter med egen karriere - men vil også bidra til å kaste et nytt lys over ektemannen og deres turbulente samliv. 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Fredrik Wandrup, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Res publica
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 372
ISBN: 9788282260718
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 16 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Anne Hege Simonsen har utvilsomt skrevet den definitive biografien om Marie Hamsun.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Nyanserikt portrett av en intelligent og egenrådig kvinne. [...] Simonsen fører en lett og elegant penn [...] I «Kjærlighet og mørke» trer Marie Hamsun frem som en oppvakt og egenrådig skikkelse." Gro Jørstad Nilsen, BT»

«Sterk biografi om Marie Hamsun Kvifor skal vi vite meir om Marie Hamsun? Biografien «Kjærlighet og mørke» gjev svar på spørsmålet. [...] Det er sterkt, tankevekkande og velskrive." - Marta Norheim, NRK»

«Anne Hege Simonsen gir et høyst sammensatt bilde av Marie Hamsun, og det er bra. Kjærlighet og mørke er dermed blitt en svært interessant biografi.» . Kathleen Rani Hagen, Fedrelandsvennen, terningkast 5»

«Et sterkt og tidvis overraskende bilde av en av den norske litteraturhistoriens mest demoniserte kvinner». . Frode Lerum Boasson, Morgenbladet»