Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Sigurd Evensmo

alene blant de mange : en biografi

Fra mellomkrigstiden til langt inn i den kalde krigen var Sigurd Evensmo en sentral aktør i sin tid. Hans virke som journalist, motstandsmann og forfatter rommer de politiske og eksistensielle hendelsene som formet det forrige århundre. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Fra mellomkrigstiden til langt inn i den kalde krigen var Sigurd Evensmo en sentral aktør i sin tid. Hans virke som journalist, motstandsmann og forfatter rommer de politiske og eksistensielle hendelsene som formet det forrige århundre. I biografien Alene mot de mange forteller journalistene Stian Bromark og Halvor Tretvoll for første gang hele historien om Evensmos dramatiske liv.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202577346
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

T
Teaternett – 18.11.2009

– Sigurd Evensmo befant seg midt i begivenhetenes sentrum da det sosialistiske presse- og kulturlivet utviklet seg i Norge før andre verdenskrig. Og bestrebelsene for å skape et teater for arbeiderbevegelsen var en viktig del av dette. Helt fra begynnelsen av sin karriere og sitt virke som journalist dras den intellektuelle, ærgjerrige og energiske Sigurd Evensmo mot den sosiale kunstformen. Forfatterne bak biografien "Alene blant de mange" har etter min mening lykkes i å få fram også denne siden av Evensmos virke. Han var både teaterkritiker, dramatiker og ideologisk fanebærer. Han brant for et nytt teater som skulle bryte ut av de borgerlige rammene, og sette lys på aktuelle konflikter. Svært positivt at forfatterne har gitt god plass og har fyldige referanser til Evensmos rolle, ikke bare i norsk politikk, men også i teaterfeltet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sigurd Evensmo:

Se flere

Logg inn

Handlekurv