Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Sigurd Evensmo

alene blant de mange : en biografi

"Biografien om han[Sigurd Evensmo] er en svært levende og godt fortalt bok. Den inntar sin plass som noe av det beste som er kommet i bokhøsten til nå."

Kulturspeilet

Fra mellomkrigstiden til langt inn i den kalde krigen var Sigurd Evensmo en sentral aktør i sin tid. Hans virke som journalist, motstandsmann og forfatter rommer de politiske og eksistensielle hendelsene som formet det forrige århundre. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager
Fra mellomkrigstiden til langt inn i den kalde krigen var Sigurd Evensmo en sentral aktør i sin tid. Hans virke som journalist, motstandsmann og forfatter rommer de politiske og eksistensielle hendelsene som formet det forrige århundre.


I biografien Alene mot de mange forteller journalistene Stian Bromark og Halvor Tretvoll for første gang hele historien om Evensmos dramatiske liv.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
650
ISBN
9788202239992
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
23 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Biografien om han[Sigurd Evensmo] er en svært levende og godt fortalt bok. Den inntar sin plass som noe av det beste som er kommet i bokhøsten til nå."

Kjetil Moe, Kulturspeilet

"Det er en strålende biografi ... [...] I Stian Bromarks og Halvor Finess Tretvolls Evensmo-biografi fortelles den med veltalenhet, innsikt og kjærlighet. Det er en prestasjon!"

Harald Stanghelle, Aftenposten

"...dette er en imponerende biografi, språklig gjennomarbeidet, uten snev av sensasjonsmakeri, og viktigst: innsiktsfullt når det gjelder å komme tettere inn på en mann som preger vår samtid på godt og vondt."

Thorvald Steen, Dagsavisen

"Når Stian Bromark og Halvor Finess Tretvoll skriver om Sigurd Evensmo, møtes tre journalister, og den store fortellerfesten begynner. [...] de har skrevet en idéhistorisk og journalistisk biografi, med dertil strengt kildeutvalg. Og for noen kilder!"

Bodil Stenseth, Dagbladet

"Bromark og Tretvoll kommer frem til sin kalibrering av Evensmo-skikkelsen på interessant vis. [...] En ny generasjon biografer er på banen."

Lasse Midttun, Morgenbladet

"Inspirerende om Evensmo."

Egil Steinfjord, Vårt land

"En rent ut sagt glimrende biografi om forfatteren og venstrepolitikeren Sigurd Evensmo, kollektivisten som ble en individualist i det meste han var med på."

Johan O. Jensen, Adresseavisen

"Stian Bromark og Halvor Finess Tretvoll har gitt oss en Evensmo-biografi av ypperste klasse." Bernt Hagtvet, Ny tid

Bern Hagtvet, Ny tid

Kunders vurdering

T
Teaternett – 18.11.2009

– Sigurd Evensmo befant seg midt i begivenhetenes sentrum da det sosialistiske presse- og kulturlivet utviklet seg i Norge før andre verdenskrig. Og bestrebelsene for å skape et teater for arbeiderbevegelsen var en viktig del av dette. Helt fra begynnelsen av sin karriere og sitt virke som journalist dras den intellektuelle, ærgjerrige og energiske Sigurd Evensmo mot den sosiale kunstformen. Forfatterne bak biografien "Alene blant de mange" har etter min mening lykkes i å få fram også denne siden av Evensmos virke. Han var både teaterkritiker, dramatiker og ideologisk fanebærer. Han brant for et nytt teater som skulle bryte ut av de borgerlige rammene, og sette lys på aktuelle konflikter. Svært positivt at forfatterne har gitt god plass og har fyldige referanser til Evensmos rolle, ikke bare i norsk politikk, men også i teaterfeltet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sigurd Evensmo:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Nansen

Harald Dag Jølle
Innbundet 
393,- 56,-
 

Logg inn

Handlekurv