Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Halvdan Koht

veien mot framtiden : en biografi

"Åsmund Svendsen har på forbilledlig vis klart å formidle sammenhengen i Kohts mange roller. ... Svendsen er en god formidler, som sørger for at vi også blir kjent med privatpersonen Koht, gjennom dagboksnotater og andre kilder."

Sten Inge Jørgensen, VG

Halvdan Koht (1873-1965) hadde mange roller; professor, historiker og målmann. Koht drømte om et samlet Norge og en verden i fred. Som utenriksminister i Nygaardsvolds regjering opplevde han det tyske overfallet i april 1940 som et bittert tap. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Halvdan Koht (1873-1965) hadde mange roller; professor, historiker og målmann. Koht drømte om et samlet Norge og en verden i fred. Som utenriksminister i Nygaardsvolds regjering opplevde han det tyske overfallet i april 1940 som et bittert tap. Til tross for en betydelig innsats våren 1940, ble han tvunget ut av regjeringen samme høst. Kohts navn ble fra da synonymt med nederlaget 9. april.

Les mer om boken her.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
473
ISBN
9788202413941
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Halvdan Koht
Format
23 x 16 cm
Nr
8041709

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Åsmund Svendsen har på forbilledlig vis klart å formidle sammenhengen i Kohts mange roller. ... Svendsen er en god formidler, som sørger for at vi også blir kjent med privatpersonen Koht, gjennom dagboksnotater og andre kilder."

Sten Inge Jørgensen, VG

"Boka gir en grei oversikt over hele Kohts livslinje."

Dan Hagen, Telemarksavisa

«Svendsen har lyktes godt med å sette Koth inn i sin tid. Skjønt, boka er ikke bare historien om Koth, men også en lærebok om svært viktige perioder i vårt lands moderne historie. [...] Dette er en viktig bok om en viktig mann og hans skjebne. [...] En julegave for alle samfunnsinteresserte.»

Bjørn Sigurd Larsen, Trønder-avisa

"Svendsen gjør godt greie for hvordan han både bygde på og videreutviklet historiesynet til Ernst Sars. Særlig godt er kapitlet om Kohts tanke om klassekampen som et integreringsforløp som skulle føre fram til sosialismen."

Espen Søbye, Morgenbladet

"Åsmund Svendsen har levert ein ruvande biografi. [...] Koht framstår i biografien som ein ruvande skapnad i norsk soge - som vitskapsmann og politisk aktør."

Olav Kobbeltveit, Bergensavisen

"Det er Åsmund Svendsen som har skrevet biografien om Koht, og dette har han gjort fabelaktig godt. Svendsen skriver lett, nesten slentrende og beskriver personene samtidig som han setter dem inn i sin tid."

Bjarte Botnen, Vårt land

"Halvdan Koht. Veien mot fremtiden viser tydelig at det fortsatt er en god idé at historikere skriver biografier."

Knut Hoem, NRK P2

"En spennende fremstilling av et levd liv. [...] Åsmund Svendsen gir oss et mye mer nyansert bilde av et stort og mangfoldig menneske, med plass til de fleste av menneskets sterke og svake sider. [...] Anbefales."

Sven-Erik Grieg-Smith, Norges forsvar

"Det har vore uvanleg spennande å lesa denne biografien om Halvdan Koht. Boka er godt skriven og har god driv. [...] Kort sagt: Dette er ei stor bok om ein stor mann. Det er ei spennande framstilling av ei spennande tid."

Johannes Kleppa, Dagen

"Svendsen har gjort en grundig jobb og tar seg den tiden han trenger for å rede ut flokene. Han vil finne mange takknemlige lesere."

Trond Berg Eriksen, Aftenposten

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Halvdan Koht:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv