Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Napoleon

Hans drøm kostet millioner av mennesker livet. Hans kriger, hans reformer og hans beslutninger har påvirket verdens folk helt frem til vår tid, men hva slags menneske var egentlig Napoleon? Herman Lindqvist forteller levende om den fattige korsikanske gutten som reiste til Paris for å bli forfatter eller vitenskapsmann, og som etter revolusjonen grep sjansen og endte med å krone seg selv til keiser. Les mer

199,-
Sendes innen 3 - 10 dager
Hans drøm kostet millioner av mennesker livet. Hans kriger, hans reformer og hans beslutninger har påvirket verdens folk helt frem til vår tid, men hva slags menneske var egentlig Napoleon? Herman Lindqvist forteller levende om den fattige korsikanske gutten som reiste til Paris for å bli forfatter eller vitenskapsmann, og som etter revolusjonen grep sjansen og endte med å krone seg selv til keiser.

Medlemsvurdering:
Denne boka har alt! Spennede og lærerik bok som jeg anbefaler på det sterkeste. Et must for alle som er opptatt av historie, eller som rett og slett bare er lysten på å lese en spennede bok. Napoleon hadde mye bra i seg, og var ikke bare en diktator, selv om han ble grepet av stormannsgalskap mot slutten.

JO

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Anno
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
528
ISBN
9788282710053
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Napoleon
Format
20 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

J
JO – 11.07.2011

– Denne boka har alt! Spennede og lærerik bok som jeg anbefaler på det sterkeste. Et must for alle som er opptatt av historie, eller som rett og slett bare er lysten på å lese en spennede bok. Napoleon hadde mye bra i seg, og var ikke bare en diktator, selv om han ble grepet av stormannsgalskap mot slutten.

K
K.L – 31.10.2006

– Denne boken har virkelig alt! Spenning, romantikk, action og tragedie. Enten man elsker eller hater Napoleon gir denne boken et meget godt intrykk av den store mannen. Ikke bare klarer Lindquist å skildre mannen Napoleon, men han skildrer Frankrikes historie så klart at man så og si kan høre skuddene og lukte kruttslammet. Det som gir boken det lille ekstra er at Lindquist også har lagt vekt på å skildre mannen Napoleon, ikke bare seierherren Napoleon. Boken klarer nesten å gi en forklaring på hvorfor Napoleon ble som han ble og gjorde som han gjorde. Jeg fikk et mye mer positivt inntrykk av denne mannen enn jeg gjorde i historietimene på skolen. Absolutt verdt å lese!

E
Espen F. – 03.04.2006

– Ja, slik skal det gjøres! Velskrevet, spennende og grundig om en underlig mann som ble diktator i en alder av tredve. Napoleons livsreise er høyst uvanlig. Lindquist evner å fremstille historien slik at det er mulig å få et godt innblikk i hvem Napoleon var, hvorfor han klarte å tilrive seg den totale makt og hvorfor han falt så dypt. Her er alt fra intriger på høyt nivå, lykksalige og ulykksalige tilfeldigheter og hans kompliserte forhold til kvinnene i hans liv. Lindquist skriver godt og detaljert, og kan også tegne de store bilder. Mye å lære om Europas historie. Historien blir også lettere tilgjengelig når det er en nytelse å lese. I tillegg er Lindquist også innom en rekke andre sentrale maktmennesker i Napoleontidens Europa, noe mer eller mindre gale eller eksentriske. Napoleon ser også ut til å være skildret med en viss sympati til tross for at hans maktbegjær og etter hvert stormannsgalskap kostet millioner av soldater livet. Av de ca 100.000 bøker som er skrevet om Napoleon vil det for de fleste greie seg utmerket med denne. Og bokomslaget, ja bare det alene er nesten grunn nok til å anskaffe denne boken.

L
Litteraturelsker – 12.12.2005

– Et lite stykke verdenshistorie. Dette er en en flott og velskrevet bok om selve Napoleon; en jeg mener det ikke stod for mye om i histoire pensumet på den allemenne skolen. Napoleon levde i en turbulent tid som er viktig for utviklingen av dagens Eurpoa... (Og, også for Egypt; siden han la vekt på å finne skattene og tyde skriftene i Egypt.) Dette er en utrolig lettlest biografi, der leseren får kjennskap til intriger og strategier i kriger i Europa, og også innad i Frankrike..
En veldig spennende tid som formet mye av vårt tenkesett idag. Boken fokuserer selvsagt mest på Napoleon selv og hans vei fra fattig, stolt korsikianer, frem til Keiser og til slutt hans fall. Denne boka er et absolutt pluss i min bokhylle!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Napoleon:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 399,-
 

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv