Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Årene med Elizabeth

«Inger Merete Hobbelstad har skrevet en kildenær og perspektivrik kulturhistorie om Elizabeth II (...) Krøll deg opp i godstolen og la deg skamløst fascinere av dette menasjeriet.»

Bernt Hagtvet, Dagbladet

Dronning Elizabeth II er den monark i verden som har sittet lengst på tronen. Som med sin navnesøster og forgjenger, Elizabeth I, er historien om henne også Storbritannias historie.

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Elizabeth II

Dronning Elizabeth II er den monark i verden som har sittet lengst på tronen. Som med sin navnesøster og forgjenger, Elizabeth I, er historien om henne også Storbritannias historie.

Den engelske dronningen har i snart 70 år holdt stand i krig og fredstid, gjennom den rivende samfunnsutviklingen og dramatiske hendelser i familien. Den imponerende 93-åringen har turnert statsministere og villfarne slektninger, storpolitikk og tilløp til katastrofer med stoisk ro, for som Tony Blair har påpekt: «Hun vet at kriser ikke varer evig.» Og hun har alltid sine kjære corgi-hunder ved sin side.

Nå er vi på tampen av den andre elizabethanske æraen, og Inger Merete Hobbelstad tar oss med på denne livslange epoken, fra imperiet til Brexit, og fra Elizabeths vei fra en uforpliktende rolle i kongefamilien til å bli tronarving og dronning på livstid. De tette familiebåndene med Europas kongehus, også det norske, er med.

Uforglemmelige år på godt og vondt
14 statsministere har hittil kommet til henne hver onsdag for å få råd bak lukkede dører, fra Winston Churchill til Theresa Mays etterfølger Boris Johnson. Det har vært eventyrbryllup og familietragedier, heltedåder og skandaler om hverandre. Dianas død, og kongehusets håndtering av tragedien, rystet hele verden.

Dronningen og folket
Forfatteren har stor sans for de pikante detaljene, men også de lange historiske linjene. Med sjarm og sensibilitet tegner hun fram et mangefasettert bilde av både dronningen og det britiske kongehuset og ikke minst deres forhold til det britiske folk, og omvendt, om hvordan britenes syn på kongefamilien er nært forbundet med hvordan de ser på seg selv.

Som ung dronning måtte Elizabeth, i tillegg til sine offisielle plikter, håndtere sin mor, både som datter og som etterfølger i rollen som dronning og alle privilegiene hun dermed overtok, sin mann; den greske prinsen som måtte finne ut av sin nye rolle, alltid to skritt bak, og etter hvert som mor, svigermor og bestemor. Men først og fremst – alltid dronning.

Eventyrlige år, horrible år
I Årene med Elizabeth fylles historiene vi kjenner fra sensasjonspregede overskrifter i mediene, ut med hva som skjedde lengst inne i de kongelige gemakkene og ukjente historier fra oppveksten til de kongelige. Hobbelstad skriver med lett, men analytisk penn om eventyrlige år og horrible år, morsomme, tragiske, uhørte og uforglemmelige historier som til sammen også forteller et stykke britisk historie fra vår egen tid.

Les mer om:
... Elizabeths vei til tronen
... det britiske kongehusets mange personligheter
... det kompliserte forholdet til svigerdatteren Diana – rebellen med dådyrøynene som ble folkets prinsesse
... kongelige affærer
... 14 statsministre, fra Winston Churchill til Boris Johnson
... dronningens helt spesielle forhold til corgi-hundene sine
... den nye generasjonen kongelige
... og mye mer!

 

Medlemsvurdering:
Veldig fyldig og godt skrevet bok. For meg som er spesielt interessert i historie, er boken en fornøyelse å lese. Den spenner vidt - mye samfunnshistorie, og interessante kommentarer. Hvis jeg skulle pirke på noe, så er det at det er ofte mange innskutte bisetninger i en setning - noe som kan gjøre den litt tyngre å lese. Men dette er ganske uvesentlig for innholdet.

Sigrid Kvisle

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
623
ISBN
9788248924173
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
23 x 17 cm
Nr
8153590

Medlemsblad

Om forfatteren

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) har mastergrad i litteraturvitenskap, og er ansatt som kulturjournalist i Dagbladet. I 2016 ga hun ut boka Å leve med Shakespeare (Tiden Forlag).

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Inger Merete Hobbelstad har skrevet en kildenær og perspektivrik kulturhistorie om Elizabeth II (...) Krøll deg opp i godstolen og la deg skamløst fascinere av dette menasjeriet.»

Bernt Hagtvet, Dagbladet

«... svært medrivende historiefortelling.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«Skrivefryd gir lesefryd. Inger Merete Hobbelstad har (…) ikke bare en lett og elegant penn. Hun smitter oss lesere med sin egen lyst til ordlek og rampete språklige karakteristikker av tunge historiske aktører. Hun har dette som Arne Hestenes benevnte 'journalistisk brunst'.»

Ingeborg Moræus Hanssens blogg

Kunders vurdering

S
Sigrid Kvisle – 07.01.2020

– Veldig fyldig og godt skrevet bok. For meg som er spesielt interessert i historie, er boken en fornøyelse å lese. Den spenner vidt - mye samfunnshistorie, og interessante kommentarer. Hvis jeg skulle pirke på noe, så er det at det er ofte mange innskutte bisetninger i en setning - noe som kan gjøre den litt tyngre å lese. Men dette er ganske uvesentlig for innholdet.

M
Monica – 10.12.2019

– En spennende bok for de av oss som liker kongelig historie. Men, forstyrrende at det er veldig mange skrivefeil i boken. Dårlig korrekturlesing?

Oppdag mer

Bøker som ligner på Årene med Elizabeth:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv