Årene med Elizabeth

«Inger Merete Hobbelstad har skrevet en kildenær og perspektivrik kulturhistorie om Elizabeth II (...) Krøll deg opp i godstolen og la deg skamløst fascinere av dette menasjeriet.»

, Dagbladet Terningkast 5
Dronning Elizabeth II er den monark i verden som har sittet lengst på tronen. Som med sin navnesøster og forgjenger, Elizabeth I, er historien om henne også Storbritannias historie. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Den engelske dronningen har i snart 70 år holdt stand i krig og fredstid, gjennom den rivende samfunnsutviklingen og dramatiske hendelser i familien. Den imponerende 93-åringen har turnert statsministere og villfarne slektninger, storpolitikk og tilløp til katastrofer med stoisk ro, for som Tony Blair har påpekt: «Hun vet at kriser ikke varer evig.» Og hun har alltid sine kjære corgi-hunder ved sin side.

Nå er vi på tampen av den andre elizabethanske æraen, og Inger Merete Hobbelstad tar oss med på denne livslange epoken, fra imperiet til Brexit, og fra Elizabeths vei fra en uforpliktende rolle i kongefamilien til å bli tronarving og dronning på livstid. De tette familiebåndene med Europas kongehus, også det norske, er med.

Uforglemmelige år på godt og vondt
14 statsministere har hittil kommet til henne hver onsdag for å få råd bak lukkede dører, fra Winston Churchill til Theresa Mays etterfølger Boris Johnson. Det har vært eventyrbryllup og familietragedier, heltedåder og skandaler om hverandre. Dianas død, og kongehusets håndtering av tragedien, rystet hele verden.

Dronningen og folket
Forfatteren har stor sans for de pikante detaljene, men også de lange historiske linjene. Med sjarm og sensibilitet tegner hun fram et mangefasettert bilde av både dronningen og det britiske kongehuset og ikke minst deres forhold til det britiske folk, og omvendt, om hvordan britenes syn på kongefamilien er nært forbundet med hvordan de ser på seg selv.

Som ung dronning måtte Elizabeth, i tillegg til sine offisielle plikter, håndtere sin mor, både som datter og som etterfølger i rollen som dronning og alle privilegiene hun dermed overtok, sin mann; den greske prinsen som måtte finne ut av sin nye rolle, alltid to skritt bak, og etter hvert som mor, svigermor og bestemor. Men først og fremst – alltid dronning.

Eventyrlige år, horrible år
I Årene med Elizabeth fylles historiene vi kjenner fra sensasjonspregede overskrifter i media, ut med hva som skjedde lengst inne i de kongelige gemakkene og ukjente historier fra oppveksten til de kongelige. Hobbelstad skriver med lett, men analytisk penn om eventyrlige år og horrible år, morsomme, tragiske, uhørte og uforglemmelige historier som til sammen også forteller et stykke britisk historie fra vår egen tid.

Les mer om:
... Elizabeths vei til tronen
... det britiske kongehusets mange personligheter
... det kompliserte forholdet til svigerdatteren Diana – rebellen med dådyrøynene som ble folkets prinsesse
... kongelige affærer
... 14 statsministre, fra Winston Churchill til Boris Johnson
... dronningens helt spesielle forhold til corgi-hundene sine
... den nye generasjonen kongelige
... og mye mer!

Fakta

Om forfatteren

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) har mastergrad i litteraturvitenskap, og er ansatt som kulturjournalist i Dagbladet. I 2016 ga hun ut boka Å leve med Shakespeare (Tiden Forlag).

Utdrag

Anmeldelser

«Inger Merete Hobbelstad har skrevet en kildenær og perspektivrik kulturhistorie om Elizabeth II (...) Krøll deg opp i godstolen og la deg skamløst fascinere av dette menasjeriet.»

, Dagbladet Terningkast 5

«... svært medrivende historiefortelling.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Skrivefryd gir lesefryd. Inger Merete Hobbelstad har (…) ikke bare en lett og elegant penn. Hun smitter oss lesere med sin egen lyst til ordlek og rampete språklige karakteristikker av tunge historiske aktører. Hun har dette som Arne Hestenes benevnte 'journalistisk brunst'.»