Christian Frederik - Lars Roar Langslet

Christian Frederik

en biografi

«Lars Roar Langslets biografi om 1814-kongen er en verdifull kritikk av vår egen selvforherligelse i jubileumsåret. Samtidig skisserer den tydelig de langsomme, men radikale samfunnsendringene land som Norge og Danmark måtte gjennom for å gå fra monarkiske diktaturer til dagens konstitusjonelle monarkier.»

, Minervanett.no
Den definitive biografien om Christian Frederik, mannen framfor noen bak 1814, i spesialutgave. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

I 2014 er det 200-årsjubileum for grunnloven. Vi åpner feiringen med biografien om mannen som sto bak det hele. Christian Frederik er en av de viktigste og mest gåtefulle skikkelser i nyere norsk tid.

Ung, vakker, intelligent og beleven tok han det norske folk med storm. Han ble den store helten som drev fram at Norge fikk sin grunnlov, ble valgt til norsk konge 17. mai 1814, men tapte krigen mot Sverige og måtte frasi seg tronen igjen før han rakk å utøve sin kongegjerning. Norge havnet i union med Sverige, og Christian Frederik ble syndebukk.
 
I ettertid kan vi se at det som i 1814 fortonte seg som et nederlag, i virkeligheten var en seier for Norges senere selvstendighet.

Vår eminente forfatter og tidligere kulturminister Lars Roar Langslet har skrevet den definitive biografien om Christian Frederik. I denne spesialutgaven av den kritikerroste boka, som også er Langslets hovedverk, fortelles vår kanskje viktigste historie med et vidd og en stor kunnskapsrikdom. Ikke minst gjør han det dramatiske spillet om Norge i 1814 levende og forståelig for nye generasjoner lesere.

Det er et velskrevet og veldokumentert arbeid Langslet leverer fra seg.
Karsten Alnæs, Dagbladet
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 388
ISBN: 9788202438098
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 16 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger