Sølvmasken

en kort biografi om dronning Kristina av Sverige

; Alexander Leborg (Oversetter)

Dronning Kristina av Sverige er en av historiens mest omstridte kvinner. Nysgjerrig og uredd opptrådte hun med en myndighet som ellers var forbeholdt mannen Les mer
Vår pris
227,-
Spar
22,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 227,-
Spar: 22,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

  • En kvinneskjebne uten like
  • 1600-tallets stormfulle historie
  • Kritikerrost biografi

Få historiske skikkelser er så fulle av motsigelser. Kristina var et maktmenneske, men ga avkall på Nord-Europas mektigste trone. Hun opptrådte gjerne som fredsmegler, men drømte også om å lede sine tropper i strid og planla å bli regent i Polen. Hun var en tyrann, men gjorde opprør mot alle autoriteter, også kirken.

Kvinne i mennenes verden
Peter Englund lar det levende mennesket Kristina komme til syne, midt i 1600-tallets verden av maktkamp og fromhet, blomstrende vitenskap og rå vold; trettiårskrigens brutale verden, men også Descartes’ og Molières verden. En verden der det var en allment erkjent ulykke å fødes som kvinne. En verden som Kristina utfordret gjennom hele sin eksistens.

Peter Englund (f. 1957) er professor ved Dramatiska Institutet og leder av Svenska Akademien. Han regnes som en av Sveriges fremste historikere og har skrevet en rekke populærhistoriske bøker. Flere av dem er tidligere utgitt på norsk.

"Peter Englund har skrevet en besnærende og overraskende nærværende fortelling fra et fjernt århundre." Turid Larsen, Dagsavisen

Fakta