Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Diego og Frida

"Et ekteskap mellom en due og en elefant", ble det sagt da den 22 år gamle Frida Kahlo giftet seg med den 20 år eldre Diego Rivera. Den franske nobelprisvinneren Le Clézio har skrevet en sterk bok om deres revolusjonerende samliv og kunst. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
"Et ekteskap mellom en due og en elefant", ble det sagt da den 22 år gamle Frida Kahlo giftet seg med den 20 år eldre Diego Rivera. Den franske nobelprisvinneren Le Clézio har skrevet en sterk bok om deres revolusjonerende samliv og kunst.

Det handler om den meksikanske maleren Diego Rivera og den meksikanske malerinnen Frida Kahlo. Diego og Frida er en bok om dette berømte paret. Deres forelskelse og samarbeid, ekteskap og konflikter, livsglede og lidelse -- og død. Det er en sterk historie.

Den begynner med at den 15 år gamle Frida oppsøker den allerede berømte maleren. Til tross for at han allerede er gift, har hun fortalt sine venner at hun skal gifte seg med denne busemannen, som Le Clézio kaller ham. Det skjer likevel først etter deres andre møte åtte år senere. De utgjør et umake par. Diego er over tyve år eldre enn Frida. Han er stor og tykk, og blant venner kalles han kvinne-eteren. Hun er vever og invalidisert etter en trafikkulykke. Det som binder dem sammen, er deres felles ønske om å revolusjonere kunsten og livet.

Le Clézio finner kilden til deres uvanlige og ville livsstil i deres indianske bakgrunn. Diego ble født av foreldre med europeisk bakgrunn, men hans amme var indianer. Frida ble født av indianske foreldre - og gjennom hele boken viser Le Clézio hvordan det indianske preget deres liv, samliv og deres kunst, som ifølge forfatteren rommer en form for skjønnhet og lidelse vi europeere har vasnkelig for å forstå.

Diego og Frida er derfor også en bok om Le Clézios orientering mot mennesker utenfor den vestlige kulturen og viser hans evne som forfatter til å skildre og reflektere over alle dem som opplever verden på en annen måte enn oss - europeere.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
219
ISBN
9788202313050
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Diego et Frida
Format
21 x 14 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Diego og Frida:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Caraval

Stephanie Garber
Innbundet 
244,- 279,-

Yoga

Maria Fürst
Innbundet 
363,- 399,-

Mira

Sabine Lemire
Innbundet 
174,- 199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv