Asbjørn Bakkes biografi om Erik Bye får strålende mottakelse av presse og lesere!
Anmeldere og lesere er begeistret over Erik Bye-biografien av Asbjørn Bakke

Erik Bye

; Dennis Storhøi (Oppleser)

Svært velskrevet, grundig og så å si uten dødpunkter. Det er en bragd, verdig sitt objekt ... Bye har fått sin bauta. Og Norge har fått en ny biografiforfatter av høy klasse. Det er bare å gratulere!

, VG Terningkast 6
Da århundrets nordmann ble kåret i 2005, kom Erik Bye på tredje plass - bak kong Olav og Einar Gerhardsen. Det sier alt om den enestående posisjonen kringkastingsmannen, programlederen, visesangeren, dikteren, samfunnsrefseren, eventyreren og medmennesket Erik Bye opparbeidet seg i det norske samfunnet i tiårene etter krigen. Les mer
Vår pris
393,-
Spar
56,-

Veil. pris: 449,-  (Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 393,-
Spar: 56,-

Veil. pris: 449,-  (Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

- Han klarte å bli elsket av et helt folk uten å be om det. Erik fikk en enorm posisjon overalt, særlig langs kysten og blant grupper som ble oversett og glemt. Ikke minst ble han viktig for krigsseilerne. Også urbefolkning langt utenfor Norges grenser tok Bye til seg. Bye identifiserte seg med folk som bommet på livets planke. Han møtte folk med åpent sinn og bød på seg selv. Han skjønte folket, samlet Norge foran tv-skjermen og var sin tids Harald Hårfagre, sier forfatter Asbjørn Bakke (ostlendingen.no).

«Bye identifiserte seg med folk som bommet på livets planke.»

Hele Norges bestevenn
Erik Bye gikk fra å lage radioprogrammer ingen hadde hørt maken til, til en enestående posisjon som kringkastingsmann, programleder, visesanger, dikter, samfunnsrefser, eventyrer og medmenneske i tiårene etter krigen. Han brakte verden inn i de tusen norske stuer. Folk satt klistret når programmer som «Vi går om bord» og «Lørdagskveld med Erik Bye» rullet over skjermen. Hans unike evne til å skape relasjoner skaffet ham venner i alle samfunnslag - fra uteliggere til Hollywood-stjerner. Alle ble de en del av hans magiske verden, der de skinte i studio eller kom ut gjennom radioapparatet. 

Erik den feilbarlige
Men hvem var han egentlig? Journalist og forfatter Asbjørn Bakke forteller historien om et ekstraordinært menneske, mannen med det store hjertet og den varme stemmen. Men han var også en som slet med indre demoner - «busemannen i bringa», som han selv kalte dem. Rastløsheten og den tøylesløse energien måtte tidvis holdes i sjakk av alkohol. 

Historien om Erik Bye er en fortelling om det Norge som vokste fram i kjølvannet av fjernsynets inntog på begynnelsen av sekstitallet. Det er et bilde av en svunnen tid, men samtidig et portrett av en nasjon som reiser seg etter krigen. 

Fakta

Utdrag

 

Anmeldelser

Svært velskrevet, grundig og så å si uten dødpunkter. Det er en bragd, verdig sitt objekt ... Bye har fått sin bauta. Og Norge har fått en ny biografiforfatter av høy klasse. Det er bare å gratulere!

, VG Terningkast 6

Forbilledlig biografi ... det oser av kvalitet i alle ledd. En velskrevet og spennende historie ... en biografisk bragd som vil slå kraftig ut på salgstallene i lang tid.

, Adresseavisen Terningkast 6

Asbjørn Bakkes bok blir ganske sikkert folkelesning, og det er i så fall vel fortjent. Han har gjort en kjempejobb for å vise hvorfor Erik Byes ord om Alf Prøysen er enda mer treffende om ham selv: Det gikk en kjempe gjennom landet.

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

Erik Bye har fått en strålende biografi, som ikke legger skjul på folkeheltens svakheter. Asbjørn Bakkes bok er spennende og velskrevet.

, Dagbladet Terningkast 5

Storstilt biografi om Erik Bye treffer bredt.

, Hamar Arbeiderblad Terningkast 5

Biografien om Erik Bye er blitt en imponerende fortelling ... Den ligger godt i vannet, holder god fart hele veien og styrer unna skjær og holmer i ukjent farvann - selv på mørke netter med noe blankt i koppen.

, Aftenposten

Solid ... et godt stykke biografisk arbeid.

, Dagsavisen