Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Gunnar Berg

maleren fra Lofoten

Gunnar Berg ble født på Svinøya i Svolvær i 1863. Som eldste sønn i en væreierfamilie var han arving til handelsstedet, men han ville heller bli kunstner enn handelsmann. Han studerte ved akademiet i Düsseldorf, malte i Svolvær, Berlin og Paris og ble Lofotens fremste maler i sin tid. Les mer

449,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Gunnar Berg ble født på Svinøya i Svolvær i 1863. Som eldste sønn i en væreierfamilie var han arving til handelsstedet, men han ville heller bli kunstner enn handelsmann. Han studerte ved akademiet i Düsseldorf, malte i Svolvær, Berlin og Paris og ble Lofotens fremste maler i sin tid. En separatutstilling i Berlin i 1891 resulterte i mye ros fra tyske kritikere. De fremhevet hans levende og sannferdige skildringer av Lofoten og lofotfisket. Hans fremtid som kunstner så lys ut, men bare 30 år gammel døde han i Berlin.

Boken tar for seg Gunnar Bergs liv og kunst og gjengir rundt 200 av hans malerier, tegninger og foto. Hans mest kjente maleri, «Slaget i Troldfjorden», kan sees i Galleri Gunnar Berg i Svolvær.

Detaljer

Forlag
Orkana
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
285
ISBN
9788281045880
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Gunnar Berg
Format
27 x 22 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gunnar Berg:

Stormen
3 for 2

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Søren

Sven Oluf Sørensen
Innbundet 
362,- 398,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv