Hariton Pushwagner

biografien

Den ultimate biografien om Pushwagner er kanskje årets viktigste kulturhistoriske bokutgivelse.

, VG Terningkast 6
Hariton Pushwagner ble født som middelklassegutten Terje Brofos under luftkampene over Oslo i mai 1940, oppdaget sine kunstneriske evner som ung og kom inn på Statens håndverks- og kunstindustriskole, reiste til utlandet og arbeidet i flere år før han vendte tilbake til Norge. Samtidig brukte han rusmidler som selvmedisinering mot en antatt bipolar lidelse og mulig ADHD og holdt på å gå under. Først det siste tiåret av livet fikk han et kunstnerisk gjennombrudd, ble verdensberømt og tjente gode penger. Petter Mejlænders Pushwagner er den ultimate biografien over kunstnerens liv og virke. Les mer
Vår pris
454,-
Spar
45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 454,-
Spar: 45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

«Det er en påfallende, ja, nesten grotesk, mangel på samsvar mellom denne nevrotiske, selvhelende trangen til å skape kvalitet i verket og måten han tok hånd om sitt eget liv på. Verket falt på plass takket være Pushwagners ærgjerrighet, mens livet gikk opp i limingen, sprakk og falt fra hverandre på grunn av slendrian.» 

Hariton Pushwagner er den første fullstendige biografien om den myteomspunne og folkekjære pop art-kunstneren. Pushwagner var selv en viktig kilde, og boka rommer store mengder nytt og ukjent stoff. Han var en moderne Peer Gynt, og vi følger ham fra barndom og oppvekst i Oslo, til en utagerende og selvdestruktiv tilværelse preget av rus. Leseren tas med på studie- og arbeidsopphold i inn- og utland, blant annet i Paris, Midtøsten, London og New York, og ikke minst får vi ta del i den store suksessen han opplevde i sine siste leveår. 

Boka presenterer en høyaktuell kunstner som gjennom hele karrieren skildret den vestlige sivilisasjonen på vei mot ragnarok, krig, undertrykkelse, robotifisering, apati og forurensning. 

Først og fremst er det en brutalt ærlig fortelling om et ekstremt kunstnerliv. 

 

Fakta