Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Leonardo da Vinci

«Isaacson [...] skriver godt og underholdende ... Boka som helhet er preget av innlevelse og begeistring.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

Leonardo di ser Piero da Vinci ble født 15. april 1452 i landsbyen Vinci utenfor Firenze og var en av de største og mest mangesidige begavelser europeisk kultur har fostret. Han var blant annet maler, billedhogger, musiker, dikter, arkitekt, ingeniør, oppfinner og vitenskapsmann. Les mer

249,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Leonardo di ser Piero da Vinci ble født 15. april 1452 i landsbyen Vinci utenfor Firenze og var en av de største og mest mangesidige begavelser europeisk kultur har fostret. Han var blant annet maler, billedhogger, musiker, dikter, arkitekt, ingeniør, oppfinner og vitenskapsmann. Da Vinci døde i Frankrike 2. mai 1519.

Walter Isaacson er en av verdens fremste sakprosaforfattere, og hans bestselgende biografi om Leonardo da Vinci omtales som et mesterverk av flere anmeldere - og er regnet for å være det ypperste som er skrevet om renessansemennesket fra Vinci.

Biografien er basert på tusenvis av sider fra Leonardo da Vincis forbløffende (og speilvendte) notatbøker og på nye funn om hans liv, studier og kunst. Isaacson bringer oss nærmere Leonardo i en fortelling som kaster nytt lys over mennesket, kunstneren, vitenskapsmannen og oppfinneren. Leonardo da Vinci var et «uekte» barn, han var homoseksuell, vegetarianer, venstrehendt, rastløs og opprørsk. Man kan si at han var forut for sin tid, både i liv og gjerning. Blant hans mange etterlatte tegninger og oppfinnelser var helikopteret, stridsvognen, fallskjermen, optikken, kulelageret og mye annet.

Den omfangsrike boken inneholder et hundretalls illustrasjoner, blant annet hele Leonardo da Vincis maleriproduksjon og et stort antall tegninger og skisser, foruten kart og bilder fra hans samtid.

Medlemsvurdering:
Veldig god biografi om et av verdens største genier. Boka viser tydelig hvordan han var forut for sin tid. Mye av det han fantaserte om er senere blitt virkelighet. Spennende skrevet samtidig som den er lettlest med mange fine illustrasjoner.

Elise Weseth

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
595
ISBN
9788202725617
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Leonardo da Vinci
Format
21 x 14 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Isaacson [...] skriver godt og underholdende ... Boka som helhet er preget av innlevelse og begeistring.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

«Geni i bredformat: Multitalentet Leonardo da Vinci er studert igjen og igjen gjennom århundrene. Bøker om ham finnes i mengder, og denne nye boken på norsk er en praktbok med sine mange illustrasjoner.»

Guri Hjeltnes, VG

«Et studie i kreativitet: hvordan definere det, og hvordan å oppnå det ... aller mest er det en kraftfull historie om et spennende menneskesinn og liv.»

The New Yorker

«Leonardo da Vinci vekkes til live i all sin bemerkelsesverdige briljans og egenhet i Walter Isaacsons ambisiøse, nye biografi ... et kraftig og innsiktsfullt portrett.»

The Washington Post

«Et studie i kreativitet: hvordan definere det, og hvordan å oppnå det ... aller mest er det en kraftfull historie om et spennende menneskesinn og liv.»

The New Yorker

Kunders vurdering

J
Johannes Kyvik – 17.09.2019

– Interessant , mangfoldig og grundig bok om LDC

O
Ove Johan Klausen – 17.09.2019

– Leonardo da Vinchi

E
Elise Weseth – 21.08.2019

– Veldig god biografi om et av verdens største genier. Boka viser tydelig hvordan han var forut for sin tid. Mye av det han fantaserte om er senere blitt virkelighet. Spennende skrevet samtidig som den er lettlest med mange fine illustrasjoner.

J
Johannes Kyvik – 20.08.2019

– Leonardo da Vinci

O
Ove Johan Klausen – 20.08.2019

– Fin bok mange illustrasjoner og bilder samt spennende lesning om en stor kunstner

Oppdag mer

Bøker som ligner på Leonardo da Vinci:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv